Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Körde gatrace med nya Corvetten - här är tuffa straffet

De två ingenjörerna tog två nya Corvetter från fabriken i Bowling Green

De två anställda som stal varsin ny Chevrolet Corvette i fabriken har fått sitt straff av arbetsgivaren.
Alexander Thim, 27, körde i 193 km/h och Mark Derkatz, 30, körde i 161 km/h när de stoppades av polisen i närheten av Corvette-fabriken i varsin ny bil med 507 hk.
– Vi har slutfört vår utredning av incidenten och vidtagit åtgärder, säger GM till Carscoops.

Nya Chevrolet Corvette med mittmotor har gjort succé på bilmarkaden och hela produktionen för 2020 är slutsåld. De motorjournalister som testat bilen hyllar den för körglädjen, men varnar för att den är så rolig att det är lätt att trampa för hårt på gasen.

För två anställda hos General Motors blev frestelsen för stor för en tid sedan. De lånade två splitternya Corvetter från fabriken i Bowling Geeen i Kentucky och gav sig ut på allmän väg för att tävla.

Delstatspolisen State Trooper fick dock syn på de två mittmotorbilarnas vansinnesfärd. De stoppade GM-ingenjörerna Alexander Thim, 27, och Mark Derkatz, 30. Thim klockades till 193 km/h i den nya Corvetten och Derkatz körde i 161 km/h. Det fanns dessutom en tredje Corvette-bil på platsen, men den deltog inte tävlingen.

Thim och Derkatz släpptes mot borgen, men ska närvara vid en förhörsförhandling i domstolen Warren District Court den. 18 februari. De är misstänkta för vårdslöshet i trafik och kappkörning med motorfordon på allmän väg.

Enligt de GM-anställdas Linkedin-sidor arbetade Alexander Thim som Computer Aided Engineer och utvecklade tändnings- och avgassystem. Merkatz jobbade som elektroniktekniker. Men nu har de ändrat sin status och står som arbetssökande på Linkedin – uppenbarligen sparkade av GM.

– Vi har slutfört vår utredning av incidenten och vidtagit åtgärder. Med respekt för individernas privatliv vill vi inte kommentera ytterligare, säger GM till Carscoops.

De två Corvette-bilarna bärgades från platsen och återlämnades av polisen till General Motors-fabriken i Bowling Green.

Enligt Automotive News ska ett preliminärt andningstest på de två förarna ha gett utslag för alkohol. Männen ska också ha bekräftat att de varit på en barrunda tillsammans innan åkturen. Någon promillehalt eller misstanke om rattfylleri har dock inte bekräftats.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com