Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tyska sportbilstillverkaren mest värdefulla märket i Europa

Övertog Volkswagen som det mest värdefulla bilmärket

Större
Stäng
  • Porsche är det mest värdefulla bilmärket i Europa. Foto: Porsche
    Porsche är det mest värdefulla bilmärket i Europa. Foto: Porsche
  • Porsche är det mest värdefulla bilmärket i Europa. Foto: Porsche

De börsnoterades förra veckan. Nu har Porsche övertagit Volkswagen som Europas mest värdefulla biltillverkare.

I förra veckan börsnoterades den tyska biltillverkaren Porsche. Introduktionen har gått bra. Så bra att Porsche har övertagit positionen som Europas mest värdefulla biltillverkare, rapporterar Reuters. De tog över positionen från koncernsyskonet Volkswagen som det mest värdefulla märket.

I måndags kunde man köpa Porsche-aktien till 81 euro, men vid lunchtid idag, torsdag, hade aktien ökat till 93 euro. Därmed har biltillverkaren en marknadsvärdering på 85 miljarder euro, motsvarande 925 miljarder svenska kronor. Därmed är de högre värderat än Volkswagens 77,7 miljarder euro.

Mercedes-Benz är den tredje högst värderade biltillverkaren med 57,2 miljarder, följt av BMW med 47,5 miljarder och Stellantis-koncernen med 39,7 miljarder euro.

Aktierna som köptes mellan 29 september och 4 oktober representerade cirka elva procent av den totala handelsvolymen sedan noteringen, berättade en talesperson på Volkswagen.

Det nyinkomna kapitalet kommer komma väl till hands för Porsche, som är på väg att påbörja elektrifieringen av exempelvis Porsche Panamera. Sedan tidigare jobbar de med utvecklingen av en elektrisk Porsche Macan, Porsche Cayenne, samt andra generationens Porsche Taycan.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com