Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här de mest sökta sportbilarna

Ettan på listan har 22,53 miljoner sökningar

Större
Stäng
  • BMW i8 är den tredje mest sökta sportbilsmodellen på Google det senaste året. Foto: Pixabay/BMW
    BMW i8 är den tredje mest sökta sportbilsmodellen på Google det senaste året. Foto: Pixabay/BMW
  • BMW i8 är den tredje mest sökta sportbilsmodellen på Google det senaste året. Foto: Pixabay/BMW

Att det söks mycket på olika bilar på Google är känt, men vilka sportbilar är det egentligen som det söks mest på?

Att man söker på olika bilar på internet och Google inför ett potentiellt köp är en självklarhet. Men vilka sportbilar är egentligen mest populära på Google?

Det brittiska försäkringsbolaget Confused.com har analyserat sökdata från Google de senaste tolv månaderna och kommit fram till vilka de mest populära sportbilarna är. Resultatet visar att Audi R8 är den mest sökta sportbilen med 22,53 miljoner sökningar. Det är imponerande med tanke på att den snart slutar tillverkas, och dess elektriska efterträdare ska börja produceras.

Lamborghini den populäraste biltillverkaren på Google 

Tvåan på listan är intressant, eftersom det är en sportig suv: Lamborghini Urus. Den har 20,06 sökningar. Att modellen har så pass många sökningar, visar hur populär den är. Den tredje mest söka modellen är BMW i8 med 18,43 miljoner sökningar, följt av Toyota Supra och Ford Mustang med 17,26 respektive 16,65 miljoner sökningar.

Bolaget har även tittat på vilka biltillverkare som är populärast. Där är ettan på listan kanske inte så oväntat Lamborghini med drygt 58 miljoner sökningar. Det är mer än dubbelt så många sökningar som tvåan – BMW. Tillverkaren har 26,75 miljoner. Relativt tätt efter kommer Ferrari med 25,35 miljoner sökningar. Porsche och Audi avslutar topp fem med 25,11 och 22,89 miljoner sökningar.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com