Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Toyota Yaris GR Sport biter ifrån

Mild motor med skarpare chassi.

Med GR Sport vill Toyota krydda sin Yaris med en smula krut från GRMN. Resultatet är en mild motor med ett skarpladdat chassi.

I vanliga fall är Toyota Yaris en av bilvärldens allra mest oförargliga bilar, en modell som tycks skapt för folkskollärare och distriktssköterskor i behov av någonting sköter sitt jobb utan att sticka ut. Ungefär som de själva, alltså.

Så när Toyota presenterade Yaris GRMN i fjol kliade vi oss i våra kollektiva skalper. För den var skvatt galen, iklädd full stridsmundering och med en motor som snöt ur sig mer än 200 hästkrafter. Folkskollärare? Snarare fallskärmsjägare.

Men nu kommer den kanske mest förbryllande Yarismodellen av alla. Toyota Yaris GR Sport är i grund och botten en sån där oförarglig femdörrarsvagn, med hybriddrivlina och steglös automatlåda precis som vilken Yaris som helst.

Toyota Yaris, katalogbild.

Och ändå inte, för GR Sport har bytt om och dragit på sig tuffare stötdämpare och biffigare krängningshämmare som ska göra Yaris till en ärta i kurvorna och för att ytterligare egga på föraren har GR Sport fått både sportstolar och sportratt.

Så Toyota Yaris GR Sport är alltså en tudelad natur, med mellanmjölk i drivlinan och turkisk peppar i chassit. Vem vänder den sig till? Folkskollärare med gymkort, förstås.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com