Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

The Stig slår världsrekord i radiobil

Hysterisk hastighet i fånigt fordon.

Inlånad från tv-programmet Top Gear slår The Stig hastighetsrekord i radiobil. Farten är förbluffande.

Colin Furze är rörmokaren som tappat en skruv. En bildgoogling på hans namn ger en ledtråd om vad det är för typ och vad han sysslar med. Han har också en Youtubekanal med videosnuttar av höghastighetstoaletter och prestandasoffor.

Helt klart är det fråga om en karl som inte har alla hästar hemma. Men hans kreationer, de tycks ha ganska många. Hästar, alltså. Särskilt den senaste, en ordentligt antikverad radiobil som tjänat ut för länge sedan.

Furze tog hand om den stackars övergivna radiobilen och hällde ner en hundrahästars motorcykelmotor i den. För det är ju så man gör när man hittar en övergiven radiobil, ett fullkomligt rimligt och logiskt drag.

Sedan ringde han Guinness Rekordbok och bad de att komma över för att verifiera ett nytt hastighetsrekord. Han fick tag på The Stig från tv-programmet Top Gear också, för att utföra själva rekordförsöket, men riktigt hur han lyckades kommunicera med den framgår inte.

Hur som helst, The Stig sätter sig i tivolisaken och vrider gasen i botten. Fartkänslan lär ha varit något utöver det vanliga och när han utfört försöket i båda riktningarna blir det officiella nya hastighetsrekordet för radiobilar 161,475 km/h. Därmed är handsken kastad – kan du göra det snabbare?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com