Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hon får världsrekordet – efter sin död

Slog det 43 år gamla rekordet - men offrade sitt liv

Jessi Combs slog hastighetsrekordet – men offrade sitt liv.
En månad efter kraschen i Oregon-öknen blev hon officiellt världens snabbaste kvinna på fyra hjul.

Jessi Combs kallades ”världens snabbaste kvinna på fyra hjul” efter att ha slagit hastighetsrekordet för kvinnor i fordon 2013 med en hastighet på över 640 kilometer i timmen.
Den 27:e augusti försökte hon slå ett nytt rekord genom att köra i över 800 km/h i jetbilen ”North American Eagle”. Men under körningen i öknen i amerikanska delstaten Oregon kraschade Jessi Combs och dog omedelbart.
Vad som orsakade bilkraschen är fortfarande oklart och myndigheter håller för närvarande på med en utredning.

Nu visar det sig att Jessi Combs uppnådde sin dröm. Hennes genomsnittsfart på den ödesdigra dagen var 855,99 km/h – 29 km/h snabbare än det tidigare rekordet som sattes av Kitty O’Neil 1976.
Combs två sträckor klockades och godkändes. På det första försöket kom hon upp i 830 km/h och i det andra nådde hon 885 km/h. Snitthastigheten blir nu det nya världsrekordet.
I helgen gick Guinness rekordbok ut och bekräftade den nya rekordtiden.
”Det var en dröm hon försökt uppnå sedan 2012. Combs var en unik drömmare som med stort mod omvandlade möjligheter till verklighet och hon lämnade jorden körandes snabbare än någon kvinna i historien”, säger hennes familj i ett uttalande.

I flera år gästade och ledde Jessi Combs flera olika bilprogram, bland annat var hon programledare för programmet ”All girls garage” och gästade flertalet gånger det amerikansk-australiska programmet ”Mythbusters”.
”Hon var den mest fantastiska själ jag någonsin träffat och kommer att träffa”, skrev vännen Terry Madden som var en av de första på plats vid olyckan.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com