Redaktionen tipsar

Svenska VW: Beställ elbilen redan i vår

Börjar sälja elbilen VW ID inom kort

Volkswagen i Sverige avslöjar nu att nya elbilen ID går att beställa redan i vår. Bilen som ska kosta som en Golf Diesel kan betyda elbilens genombrott som folkbil. − I vår kan kunderna börja beställa vår nya elbil ID. Den kommer att börja levereras under 2020 och vi tror att den har goda möjligheter att bidra till elbilens genombrott för många människor, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Nyligen lät Volkswagen en liten grupp utvalda motorjournalister provköra prototyper av elbilen Neo, den första bilen i ID-serien. Bilen presenteras av allt att döma redan i vår då den också kommer att gå att beställa. De första leveranserna sker i början av 2020.  Det bekräftas nu av svenska Volkswagen.
En av de som provat bilen är You Tube-kanalen Fully Charged. De hyllar bilen och uppger att den är fantastisk och kommer att ge Tesla problem. Enligt provkörningen känns bilen väldigt klar och färdig för produktion.
Volkswagen ID Neo kommer att kosta som en diesel-Golf, d v s mellan 200 000 och 300 000 kronor, och få en räckvidd på 33 mil med det lilla batteriet. En dyrare modell får en räckvidd på över 50 mil.
Bilen har elmotorn bak och bakhjulsdrift, så det blir en återgång till ett klassiskt konstruktionskoncept för Volkswagen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com