Redaktionen tipsar

Volkswagen ID.3 kan nu beställas i Sverige – här är priserna

Sju specialversioner tillgängliga

Från och med idag kan allmänheten beställa Volkswagen ID.3.
Den efterlängtade elbilen kommer i sju förkonfigurerade modeller.
Priserna börjar på 374.900 kronor efter klimatbonus.

För fyra veckor sedan började beställningsstarten av den begränsade modellen ID.3 1st. Den lanseringsversionen fanns i 30 000 exemplar och sålde slut redan i september förra året.

Nu, från och med måndag den 20 juli, får allmänheten äntligen möjlighet att beställa Volkswagen ID.3 hos återförsäljare i Sverige och flera andra europeiska länder.

Två batteristorlekar – det mellanstora på 58 kWh och det stora på 77 kWh – och sju förkonfigurerade modeller är det som finns tillgängliga. Grundversionen släpps vid ett senare tillfälle.

De versioner som släpps nu är Life, Style, Buisness, Family, Tech, Max och Tour. De sex förstnämnda är baserade på grundmodellen ID.3 Pro Performance som har ett 58 kWh-batteri för en räckvidd på upp till 427 km enligt WLTP. Bilen är bakhjulsdriven och har en effekt på 150 kW. Det maximala vridmomentet lyder 310 Nm och 0-60 km/h görs på 3,4 sekunder.

Tour baseras i stället på den fyrsitsiga ProS-modellen vilket möjliggör ett större batteri på 77 kWh netto med 125 kW DC-laddning. Här når räckvidden upp till 550 km, enligt WLTP.

Här nedan följer priser på samtliga versioner. Den svenska klimatbonusen på 60.000 kronor gäller för samtliga, så totalpriset kan alltså subtraheras med det beloppet. Nivåerna för privat- och företagsleasing är också fastställda på alla versioner.

ID.3 Life har ett listpris på 434.900 kronor (privatleasing från 4.280 kronor och företagsleasing från 3.770 kronor. Kommentar från VW: ”Life är tänkt för kunder som söker en produkt på instegsnivå utan att ge avkall på komfort. Komfortpaketet inkluderar rattvärme, sätesuppvärmning och ytterligare två USB-C-portar.”

ID.3 Buisness har ett listpris på 473.900 kronor (privatleasing från 5.305 kronor och företagsleasing från 4.590 kronor). Kommentar från VW: ”Business är en typisk allroundbil med det lilla designpaketet, inklusive matrix-LED-strålkastare och tonade rutor, komfortpaket och assistanspaket med backkamera och ‘Keyless Access'”.

ID.3 Family har ett listpris på 484.900 kronor (privatleasing från 5.420 kronor och företagsleasing från 4.680 kronor). Kommentar från VW: ”Family erbjuder stort utrymme, ljus och bekvämlighet med det stora designpaketet, inklusive matrix-LED-strålkastare och stort panoramatak, det stora komfortpaketet med 2-zons Air Care luftkonditioneringssystem och assistanspaketet med backkamera och ‘Keyless Access'”.

ID.3 Style har ett listpris på 469.900 kronor (privatleasing från 5.065 kronor och företagsleasing från 4.395 kronor). Kommentar från VW: Style har det stora designpaketet, inklusive matrix-LED-strålkastare, LED-bakljus med dynamisk svepfunktion samt panoramatak.

ID.3 Tech har ett listpris på 503.900 kronor (privatleasing från 5.895 kronor och företagsleasing från 5.060 kronor). Kommentar från VW: ”Tech är tänkt för tekniskt intresserade som kommer att uppskatta assisterad körning med det stora designpaketet, inklusive matrix-LED-strålkastare, större assistanspaket med Travel Assist, Side Assist och Emergency Assist, samt större infotainmentpaket, inklusive head-up-display med förstärkt verklighet AR och Premium Sound-paket”.

ID.3 Max har ett listpris på 527.900 kronor (privatleasing från 6.510 kronor och företagsleasing från 5.550 kronor. Kommentar från VW: ”Max erbjuder maximal design, teknik, sport och komfort, med samtliga utrustningspaket inklusive head-up-display med förstärkt verklighet AR, 12-vägs elmanövrerad massagestol, progressiv styrning och DCC (Dynamic Chassis Control)”.

ID.3 Tour har ett listpris på 531.900 kronor (privatleasing från 5.515 kronor och företagsleasing från 4.780 kronor).

– Vi är väldigt glada över att nu kunna släppa ännu fler ID.3-versioner för beställning till väldigt attraktiva priser som möjliggör för fler bilköpare att välja en ren elbil. De totala ägandekostnaderna för en elbil som ID.3 kommer dessutom att bli låga. Ända sedan ID.3 blev möjlig att förboka i maj förra året har intresset varit mycket stort hos de svenska kunderna, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige, i ett pressmeddelande.

I standardutrustningen ingår bland annat värmepump och regnsensor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com