Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen sålde slut på första versionen av ID.3

30 000 kunder har förbokat nya elbilen

Volkswagen har sålt slut på lanseringsversionen av nya elbilen ID.3.
30 000 exemplar är förhandsbokade av kunder i Europa.
Bilen visas nästa vecka och börjar levereras nästa år.

− Vi märker av ett mycket stort intresse för vår nya elbil ID.3 och gläds åt att Sverige är ett av de länder som har flest förbokningar av lanseringsmodellen. Det bådar verkligen gott för vår ambition att elektrifiera Sverige! säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Den första utgåvan ”1ST” av den nya elbilen ID.3 från Volkswagen är redan slutsåld. Lanseringsversionen med extra mycket utrustning och ett batteri på 58 kWh har en räckvidd på 420 kilometer. De första leveranserna till kunder beräknas börja runt sommaren nästa år.

Volkswagen har sagt att bilen ska kosta ungefär som en diesel-Golf och det innebär att priset för den lite mer utrustade lanseringsversionen hamnar omkring 400 000 kr före elbilspremie. De kunder som reserverat bilen har betalat 10 000 kr i förskott.

ID.3 beskrivs som revolutionerande för företaget. Bilen ska göra elbilen tillgänglig för alla och påstås levereras till kunderna utan att ha lämnat någon ny C02 efter sig i jordatmosfären.

Bilen lanseras samtidigt i 29 europeiska länder, och Volkswagen beräknar att den ska sälja i cirka 100 000 exemplar per år i genomsnitt. Volkswagen uppger att ägande-kostnaderna för bilen kommer att vara 30 procent lägre än för en motsvarande bil med förbränningsmotor.

När det gäller de tekniska detaljerna får bilen bland annat innovationer som Heads up med augmented reality-teknik. Volkswagen uppger också att bilen blir tvåfärgad och får smarta strålkastare.  Alla ID-bilar får snabbladdning. De kan snabbladdas på 30 minuter och tar sig 26 mil på en sådan laddning. Dessutom utlovas att bilen ska vara riktigt rolig att köra, och strålkastarna välkomnar dig med ett leende. Den ska vara som en kompis i din vardag.

Efter att ha gjort en reservation av bilen kommer den bindande beställningen att kunna göras i april 2020. Då blir också en billigare version för cirka 300 000 kr med 33 mils räckvidd tillgänglig. Leveranser startar sommaren 2020.
− Folk som fortfarande är intresserade av en ID.3 1st Edition eller en tidig ”vanlig” ID.3 bör fortfarande registrera sig hos oss. Våra marknader har väntelistor för potentiella köpare. Erfarenheten indikerar att det fortfarande kan finnas någon rörelse på väntelistan fram till tidsfristen för bindande order, säger Jürgen Stackmann, marknadsdirektör hos Volkswagen.

Fakta i punktform om Volkswagen ID.3

Efter ID.3 kommer fler versioner, både större och mindre modeller

Introduktionseditionen kommer att kosta under 40 000 euro för en räckvidd på 42 mil.

Kommer att levereras helt utan koldioxid-avtryck, lovar Volkswagen.

Tillverkas med endast grön energi.

Ett års fri laddning på publika laddstationer för introduktionsversionen.

Tre batteristorlekar: 45 kWh, 58 kWh, 77 kWh.

Reservationer har gjorts  i 29 europeiska länder.

De viktigaste marknader är Norge, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Storbritannien och Österrike.

I genomsnitt ska 100 000 bilar levereras per år till kunder.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com