Redaktionen tipsar

Då kan du beställa VW:s nya elbil

˝Kan sälja slut före premiären”

Snart öppnar Volkswagen orderböckerna för nya elbilen ID som bygger på nya MEB-plattformen. Från 8 maj kan du förhandsbeställa bilen. Och i september visas den färdiga bilen upp.

Tidigare i veckan skrevs det i vissa svenska medier att Volkswagen inte skulle lansera elibilen ID i år, men nu kommer koncernen med klara besked att så är fallet och att uppgifterna var felaktiga.

Under september kommer bilen att visas upp på IAA-mässan i Hannover. Men redan innan det har du chansen att köpa grisen i säcken genom att beställa bilen från 8 maj.

– Givet det stora intresset för ID-familjen som våra handlare har visat, tror jag det är möjligt att lanseringsmodellen kommer att ha sålts ut redan innan bilen visas säger Jürgen Stackmann, försäljningsdirektör på Volkswagen.

Sedan tidigare har Volkswagen avslöjat en rad detaljer om modellen, som börjar levereras sent i år, eller i början av 2020. Den kommer att ha upp till 550 kilometers räckvidd  för de dyraste versionerna och kosta lika mycket som en Golf diesel, vilket innebär omkring 220 000 kronor för de billigaste bilarna.

De billigaste bilarna förväntas få en räckvidd på 330 kilometer.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com