Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen stoppar beställningar av laddhybrider

Kriget i Ukraina påverkar

Större
Stäng
  • Volkswagen Tiguan är en av laddhybriderna som biltillverkaren har infört orderstopp på. Foto: Volkswagen
    Volkswagen Tiguan är en av laddhybriderna som biltillverkaren har infört orderstopp på. Foto: Volkswagen
  • Volkswagen Tiguan är en av laddhybriderna som biltillverkaren har infört orderstopp på. Foto: Volkswagen

På grund av att leveranskedjorna påverkas av kriget i Ukraina, stoppar nu Volkswagen beställningarna av några laddhybrider. Dock påverkas inte Sverige.

Den tyska biljätten Volkswagen kommer inte längre ta emot beställningar på några av deras laddhybrider, rapporterar Reuters.

Anledningen är enligt den tyska biltillverkaren, att invasionen i Ukraina destabiliserar deras leveranskedjor. Tidigare hade Volkswagen problem med bristen på halvledare som många andra biltillverkare, men de problemen hade börjat lätta.

Redan i februari sade Volkswagen att deras orderböcker var fulla, men att halvledarproblemen innebar att tillverkningen försenades.

På den tyska marknaden kommer biltillverkaren tills vidare sluta ta emot beställningar på laddhybridversionerna av Volkswagen Golf, Tiguan, Passat, Arteon, och Touareg. Och i de fallen där beställningarna redan har gjorts, finns risk att leveranserna försenas till nästa år. En annan anledning till beslutet är också den osäkra lagstiftningsmiljö som gäller för laddhybrider ilandet.

– Våra laddhybrider är eftertraktade, vilket leder till en högre eftersläpning på vår orderingång som vi jobbar igenom, sade en talesperson till Reuters.

Volkswagen har även tidigare aviserat ett tillfälligt produktionsstopp vid flera fabriker i Tyskland och Polen, samt ett produktionsstopp på obestämd tid i Ryssland på grund av invasionen av Ukraina.

Marcus Thomasfolk, kommunikationschef för Volkswagen Sverige, uppger i en kommentar till Bytbil att den svenska marknaden inte berörs av beställningsstoppet.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com