Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Sista året med bensinmotorer hos Lamborghini

Bilflottan ska vara hybridiserad om två år

Större
Stäng
  • I år är det sista året som Lamborghini säljer renodlade bensinbilar. Foto: Lamborghini
    I år är det sista året som Lamborghini säljer renodlade bensinbilar. Foto: Lamborghini
  • I år är det sista året som Lamborghini säljer renodlade bensinbilar. Foto: Lamborghini

I år är det sista året som Lamborghini kommer ha renodlade bensinbilar. Om två år ska hela bilflottan vara hybridiserad.

Om två år ska hela Lamborghinis bilflotta vara hybridiserad. Den första renodlade elbilen från den frustande tjuren ska lanseras någon gång mellan 2027 och 2028.

Nu rapporterar Automotive News Europe att Lamborghini är inne på sitt sista år där de enbart kommer sälja bilar med renodlade förbränningsmotorer, såsom Lamborghini Aventador. Den italienska biltillverkaren, som är en del av Volkswagengruppen, kommer visa upp sin första laddhybrid nästa år. Redan nu har Lamborghini sålt slut på alla bilar som de ska tillverka i år. Förra året levererade de 8 405 bilar, en ökning med 13 procent. Försäljningen i Europa, som är deras viktigaste marknad, ökade med 12 procent.

I år kommer Lamborghini visa upp fyra nya produkter, allt eftersom de ska börja hybridisera sin portfölj. De har satsat 1,5 miljarder euro på elektrifieringen sitt märke. Även andra sportbilstillverkare har samma problem – att behålla sitt arv och identitet, samtidigt som de elektrifiera sina modeller, där finns exempelvis både Ferrari och Aston Martin. Dock har Lamborghini en fördel eftersom de tillhör Volkswagen, och de har i sin tur satsat enorma mängder pengar på elektrifieringen.

Enligt Stephan Winkelmann, som är vd för Lamborghini, är designen för elbilen inte helt klar, men de lutar åt en fyrdörrarsmodell som passar till att användas i vardagen.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com