Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så lite kostar Teslas nya pickup

Elon Musk: Sportigare än Porsche 911 - mer praktisk än Ford F150

Nu avslöjar Elon Musk nya detaljer om Teslas pickup som kommer under året. Bilen kommer att kosta under 50 000 dollar och vara lika snabb som en Porsche 911.– Det ska vara en truck som är mer kapabel än andra truckar, säger Elon Musk i podcasten Ride the Lightning.

Att Tesla kommer att släppa en pickup har varit känt en tid, och någon gång efter sommaren ska den mer eller mindre produktionsklara prototypen visas upp för första gången. För den amerikanska marknaden är bilen otroligt viktig, då pickuper är den bästsäljande biltypen, år efter år.

I helgen var Elon Musk med i podcasten Ride the Lightning och berättade mer om den kommande bilmodellen:

– Vi vill inte att den ska vara riktigt dyr. Jag tror den ska kosta mindre än 50 000 dollar, 49 000 som ett startpris, max, helst mindre. Den får inte vara oöverkomlig. Det kommer finnas dyrare versioner, berättar Elon Musk.

Tack vare bildesignern Emre Husmen kan vi få en hint om hur pickupen kan komma att se ut, Emre Husmens har tagit fram renderingar på hur en kommande Tesla-pickup kan se ut.

– Den måste vara fantastiskt funktionellt från ett lastningsperspektiv, se otroligt bra ut – men den ska inte se ut som en normal truck. Den ska se lite science fiction ut. Det innebär att den inte är för alla, om någon vill ha en pickup som ser ut som de gjorde för 20 till 40 år sedan, då är den inte för dem, säger Musk.

Ska man tro Elon Musk kombinerar Teslas pickup det bästa från alla världar. Bilen är mer funktionell än Ford F150 och en bättre sportbil än Porsche 911.

Om Tesla håller vad de lovar kan det bli svettigt för konkurrenten Rivian, som planerar att släppa en dyrare eldriven pickup. Tidigare i våras investerade Ford flera miljarder i Rivian.

Dessvärre hjälpte den kommande pickupen inte Teslas börskurs. Aktien fortsatte under måndagen ner till nytt tvåårslägsta, ner med tre procent.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com