Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”B S3XY” Här är namnet på Teslas pickup

Så får Elon Musk ihop sin ordlek med modellerna

Nu är det klart vad Teslas nya pickup ska heta. Model B blir namnet på bilen som ska kosta under 500 000 kr.  Tillsammans med de andra modellerna bildar den meningen ”B S3XY”.

Efter Tesla Model S, Model X, Model 3 och den kommande Model Y är en ny modell på gång: en pick-up. Vad bilen ska heta har orsakat spekulationer under en lång tid.  Grundaren Elon Musk verkar mycket road av ryktena.

Nu har Musk kommit med flera tweets som gör att vi drar slutsatsen att den nya pickupen ska heta Model B. I ett antal dagar har Musk twittrat ut Bi-emojis. Dessutom bilder med ledtrådar som USB och insekter.

De redan presenterade massmodellerna bilder tillsammans ordet ”S3XY” Med den nya bilen blir det ”B S3XY”, något Elon Musk sannolikt känner sig nöjd med.

Den kommande B-modellen är mycket viktig för USA-marknaden där biltypen toppar försäljningslistorna. En hel del är känt om den sedan tidigare. Bilen kommer att kosta under 50 000 dollar och vara lika snabb som en Porsche 911.

– Det ska vara en truck som är mer kapabel än andra truckar, har Elon Musk sagt.

Någon gång efter sommaren ska den mer eller mindre produktionsklara prototypen visas upp för första gången.

– Vi vill inte att den ska vara riktigt dyr. Jag tror den ska kosta mindre än 50 000 dollar, 49 000 som ett startpris, max, helst mindre. Den får inte vara oöverkomlig. Det kommer finnas dyrare versioner,säger Elon Musk.

Tack vare bildesignern Emre Husmen kan vi få en hint om hur pickupen kan komma att se ut, Emre Husmens har tagit fram renderingar på hur en kommande Tesla-pickup kan se ut.

– Den måste vara fantastiskt funktionellt från ett lastningsperspektiv, se otroligt bra ut – men den ska inte se ut som en normal truck. Den ska se lite science fiction ut. Det innebär att den inte är för alla, om någon vill ha en pickup som ser ut som de gjorde för 20 till 40 år sedan, då är den inte för dem, säger Musk.

Ska man tro Elon Musk kombinerar Teslas pickup det bästa från alla världar. Bilen är mer funktionell än Ford F150 och en bättre sportbil än Porsche 911.

Om Tesla håller vad de lovar kan det bli svettigt för konkurrenten Rivian, som planerar att släppa en dyrare eldriven pickup. Tidigare i våras investerade Ford flera miljarder i Rivian.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com