Redaktionen tipsar

Svenska Simone gör världens första Tesla-pickup

"Elon Musk, nu utmanar jag dig"

Simone Giertz från Sverige orkade inte vänta på en elektrifierad pickup utan bestämde sig för att skapa en egen.
Så hon kapade en ny Tesla Model 3.
– Elon Musk, nu utmanar jag dig att göra världens första fungerande Tesla-pickup, säger hon innan arbetet sätter igång.
Jodå, Simone och hennes vänner hann före Elon Musk.

Den svenska 29-åringen som utmanar Elon Musk heter Simone Giertz, är från Sverige och har kallat sig uppfinnare och robotentusiast i flera år. Hon har medverkat i en mängd tv-program och medier världen över och fått epitetet ”The Queen of Shitty Robots”.
Idag har hon 1,6 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal och där kan man nu se henne ta sig an en tuff uppgift, att skapa världens första fungerande Tesla-pickup.
– Ryktet säger att Tesla ska visa sin nya pickup i sommar, men det kommer att dröja flera år innan jag kan köpa en. Och jag har inte tid att vänta så länge, säger Simone Giertz.

I videon ovanför artikeln kan du följa Josefine och hennes vänner som noggrant planerar hur de ska dissekera en Model 3 – och sen hur de steg för steg omvandlar bilen till pickupen ”Truckla”.
– Det var faktiskt billigare för oss att köpa en ny Model 3 Standard Range än en begagnad Long Range, säger Simone Giertz.

För dig som inte orkar se hela videon kan vi berätta att Simone och gänget lyckades. Baksätet togs bort och de sågade bort endast en del av taket. Bilens bakdel, där ett lastgolv monterats, har fortfarande de ursprungliga Tesla-bakljusen, stänkskärmarna och till och med den ursprungliga bakluckan.
– Vi hade kunnat göra en enklare variant och kapat halva Teslan, men det hade inte varit så snyggt. Istället gjorde vi det svåraste jobbet och sparade så mycket av bilen som möjligt, säger Simone Giertz.

Nu återstår att se om Elon Musk låter sig inspireras av Simones bygge.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com