Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då släpper Tesla sin nya pickup

Elon Musk: Kanske för futuristisk

Här är bilen som kan rädda Tesla – en pickup visas upp senare i år. I USA säljer pickuper mer än någon annan biltyp.  – Kanske är den för futuristisk, men jag älskar den, säger Elon Musk.

Det händer mycket runt Tesla just nu. Förra veckan chocksänktes priserna på toppversioner av Model X och Model S samtidigt som Tesla släppte instegsmodellen av Model 3 för 35 000 dollar. Nästa vecka visas nya mindre suv:en Model Y upp. Och nu på morgonen lämnade chefsingenjören Michael Schwekutsch Tesla plötsligt utan att ha något nytt jobb.

Samtidigt kommer bolagsanalyser som spekulerar i att Tesla har problem med både efterfrågan och likviditet och att aktien kommer att rasa. På tre veckor har kursen redan gått ner med över 20 procent.

Nu kommer Elon Musk med ett nytt motdrag för att blidka investerarna och ta ny mark från fossiltillverkaren: Senare i år kommer Tesla att visa upp en pickup.

Här är i Sverige tänker vi på pickuper som en uddabil eller något som hantverkare använder med ett stort plastskåp på flaket. Men i USA är det den överlägset populäraste biltypen. De tre mest sålda bilmodellerna i USA är pickup-modeller, med Ford F150 som överlägsen etta år efter år.

Därför är det logiskt att Tesla vill in på pickup-marknaden efter att ha blivit den mest sålda mellanklass-sedanen med Model 3.

Vid flera tillfällen har Elon Musk talat om pickupen, men nu börjar planerna bli konkretare.

– Personligen är jag mest upphetsad av Tesla Truck. Kanske blir den för futuristisk för de flesta, men jag älskar den, skriver han på twitter.

Häromdagen smygtogs bilder på en maskerad pickup på  en Tesla-trailer. Bilderna har publicerats på Reddit. Det kan dock röra sig om en vanlig biltransport då bilen är misstänkt lik en Ford F150. Tidigare har Tesla visat mystiska skisser på pickupen när den står på flaket till en Tesla Semi.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com