Redaktionen tipsar

Nyheter från Tesla: Ubåtsbil och 64 mils räckvidd

Elon Musks galna nyhetskavalkad

Tesla och Elon Musk presenterade en rad nyheter under ett aktieägarmöte i dag. Bilarna får inom kort 64 mils räckvidd – och i sommar visas Teslas pickup. Dessutom har Tesla utvecklat en undervattensbil à la James Bond.

Aktieägarmöten brukar vara ganska slätstrukna tillställningar där gubbar i kostymer ställer frågor om kalkyler, avkastning och investeringar.

Teslas möte i dag var mer rock’n roll än så. Elon Musk brände av den ena nyheten efter den andra – kanske inspirerad av att aktiekursen börjat klättra rejält uppåt igen den senaste veckan.

Här är Teslas och Elons nyhetsfyrverkeri:

1. Tesla släpper nya modeller som har en räckvidd på 64 mil inom kort. Något exakt datum sade inte Musk, men sannolikt handlar det om faceliften av Model S och Model X som presenteras efter sommaren. 64 mil torde vara tillräckligt även för förare med svår räckviddsångest.

2. Tesla visar sin nya pickup i sommar. Uppenbarligen är Tesla lite stressat av nya uppstickaren Rivian som backas av Amazon och Ford. Rivian har redan visat sin pickup och börjar leverera bilar nästa år. Uppenbarligen vill Tesla kontra, och i sommar visar företaget upp sin nya pickup. Oklart dock när leveranserna kan starta.

3. Tesla Semi börjar levereras nästa år. Den länge omtalade långtradardragaren Tesla Semi kommer att börja levereras till kunderna redan nästa år.

4. Tesla har en undervattensbil klar. Minns ni Lotus Espriten från Älskade Spion som kunde köra under vatten ? Tesla har utvecklat en egen James Bond-bil som går under vatten, men den kommer nog aldrig att tillverkas. Faktum är att Elon Musk redan äger bilen från filmen, och nu erkänner han att Tesla utvecklat en egen version, men att marknaden nog är för liten.

5. Bilarna ska bli billigare i Europa. Elon Musk pratade om att Tesla kommer att starta en gigafactory i Europa för att kunna sänka priset på Tesla till europeiska bilköpare. Vart fabriken ska ligga och när den byggs är inte bestämt ännu.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com