Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Renault Trezor concept har knallröd vindruta

Platt som en pannkaka

Renaults konceptbil är den galnaste hittills från Parissalongen. Eller vad sägs om att kliva in genom taket och spana ut genom en röd ruta?

En Gran Turismo, eller GT-bil, är en långsträckt tvådörrarsvagn avsedd att svälja kontinenter i hög fart. Barnfri businessresa för välbeställda, skulle man också kunna säga. Ferrari är ett namn som dyker upp i bakhuvudet. Och Aston Martin. Men Renault? Och med eldrift?

För det är just drömmen om GT-bilen som Renault jagar med konceptbilen Trezor. Det handlar inte om någonting som kommer till din Renaulthandlare i höst, utan en ren övning för att företaget ska känna sig för i vilken riktning de vrida sin teknik, formgivning och varumärkesutveckling.

Med sina formmässiga rötter i en sex år gammal konceptbil som hette DeZir har Trezor (en lek med det franska ordet för skatt) bredit ut sig över asfalten. Höjden är ingenting att tala om, men längd och bredd är väl tilltagna. Och man kliver in genom taket.

Det gjorde man inte i DeZir från 2010.

Det gjorde man inte i DeZir från 2010.

Enligt Renault ska Trezor vara morgondagens GT-bil, driven på isbjörnsvänlig el. Ett världsvänligt initiativ, men hur funkar eldriftens medföljande räckviddsångest ihop med kontinentslukandet? Det har vi inget svar på.

Bortsett från det är Trezor en fantasirik skapelse. Eftersom den är en elbil har den inget tanklock, men i stället har den en elmätare på bakflygeln som visar batteristatus. Inredningens trädetaljer består av sammanlimmade stavar av ask, utfört av träcykeltillverkaren Keim. Nämnde jag att man kliver in genom taket. Och att vindrutan är röd?

Och väl där inne är det hur mysrött som helst. Renault har återuppfunnit Peugeots helgalna åttiotalskoncept Proxima.

Tro mig, inredningen är också jätteröd.

Tro mig, inredningen är också jätteröd.

Foto: Renault, Brian Snelson/Wiki Commons
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com