Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault satsar på vätgas – visar upp koncept

Visas upp senare i vår

Större
Stäng
  • Nu har Renault visat upp den första bilden på en vätgasdriven bil. Foto: Renault
    Nu har Renault visat upp den första bilden på en vätgasdriven bil. Foto: Renault
  • Nu har Renault visat upp den första bilden på en vätgasdriven bil. Foto: Renault

Tekniken har sågats av Honda, men satsas på av Toyota. Nu har franska Renault hakat på tåget med vätgas. Nu har de visat upp ett koncept med tekniken.

I december visade Toyota upp en vätgasdriven Toyota Yaris GR. Det var ingen bränslecellsdriven bil, utan den hade en förbränningsmotor som gjorde jobbet. Tidigare har Toyota även testat en vätgasdriven Toyota Corolla.

Nu verkar även andra biltillverkare vakna till liv när det gäller vätgas. Nu visar Renault upp en bild på ett koncept som använder samma sorts drivlina, en vätgasdriven motor. Den visar även upp ett nytt designspråk.

Den franska biltillverkaren menar att konceptet förkroppsligar sitt åtagande när det kommer till en hållbar utveckling gällande miljö, säkerhet och inkludering. Den är en del av Renaults mål att enbart sälja utsläppsfria bilar till 2030.

Den japanska biltillverkaren Honda har tidigare sågat idén om vätgasdrivna bilar. Biltillverkaren menar att de har undersökt tekniken, men kom fram till att konceptet inte är genomförbart, förutom i bränsleceller för större fordon, samt som fristående kraftpaket.

Några mer detaljer om Renaults konceptet har inte avslöjats, men bilen kommer presenteras i sin helhet i maj i år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com