Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault K-ZE är en budget-elbil

Renault lovar överkomligt pris.

Tycker du att Nissan Leaf är för dyr? Renault kan inom kort ha ett billigare alternativ. Men särskilt långt kommer man inte på en laddning.

Bilsalongen i Paris har slagit upp portarna och biltillverkarna tävlar om besökarnas gunst. Renault slår på stort, förstås, så här på hemmaplan med den självkörande konceptbilsdrömmen EZ-Ultimo.

Så tror Renault att vi ska ta oss från A till B i framtiden: i en loungeliknande atmosfär med läder, marmor och ädla träslag som ska få oss på gott humör medan bilen kör oss dit vi ska. Framtiden är en lyxig plats.

Renault

I alla fall om man får tro Renault.

Eller också inte, för samtidigt presenterar man den högst prosaiska elbilen K-ZE och den är ingen avlägsen framtidsdröm. Den är på riktigt. Okej, den är också en konceptbil, men den sägs återspegla en bilmodell som kommer att lanseras under nästa år och det handlar om en eldriven suv som inte ska kosta skjortan.

Framför allt är den riktad mot Kina, en marknad som tycks vara omättlig och som för närvarande hungrar efter just elbilar. Den kommer också att tillverkas i Kina, genom ett samarbete mellan Renault-Nissan och Dongfeng Motor Group.

Särskilt mycket mer än så sägs inte om Renault K-ZE, men den kommer i alla fall att ha en räckvidd om 250 kilometer, enligt den gamla och synnerligen generösa körcykeln NEDC. I verkliga mil blir det väl kanske 15, om man har lite medvind. Kanske räcker det ändå för att ta sig till och från jobbet i Pekingtrafiken. Om bilen kommer till vår del av världen återstår att se.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com