Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Priserna på begagnade bilar fortsätter att öka

Priserna ökar med åtta procent

Nya siffror från Blocket visar att trycket på begagnatmarknaden inte mattas av, snarare tvärt om.

Under sommaren har trycket på begagnatmarknaden varit högt och det fortsatte så även i augusti. Totalt har priserna på begagnade personbilar ökat med åtta procent jämfört med samma period förra året, visar nya siffror från Blocket. Medianpriset för en begagnad bil är 162 000 kronor.

Speciellt är det hög efterfrågan på bilar som är upp till tio år gamla och som har körts max 15 000 mil. I det spannet ökade priserna i stället med tolv procent. I det spannet utmärkte sig bensinbilarna mest eftersom prisökningen var på 16 procent jämfört med augusti förra året. Priserna på diesel och elbilar ökade med tio respektive fem procent.

LÄS MER: Här är regeringens nya besked om miljöbilarna

– Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på begagnade bilar. Bakomliggande faktorer är delvis komponentbrist i fordonsindustrin och därmed längre leveranstider på nya bilar men också förändringar inom Bonus-malussystemet och höjda förmånsvärden, vilket resulterat i ett ökat intresse för begagnade bilar, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för fordon på Blocket.

Tittar man på de mest sålda modellerna på Blocket i augusti, var det Volkswagen Golf från 2015 med ett medianpris på 117 000 kronor i topp, följt av Volvo V70 årsmodell 2008, 51 000 kronor och Volkswagen Passat, 2015, 146 000 kronor. BMW 3-serien årsmodell 2012, 134 800 kronor, och Volvo V60 år 2019, 274 000 kronor avslutade topp fem.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com