Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Trendbrottet – fler tittar på elbilar än bensinbilar

Mellan oktober och augusti ökade priserna på elbilar med 25 procent

Större
Stäng
  • Den mest sålda elbilen på Blocket i oktober var Renault Zoe. Foto: Renault
    Den mest sålda elbilen på Blocket i oktober var Renault Zoe. Foto: Renault
  • Den mest sålda elbilen på Blocket i oktober var Renault Zoe. Foto: Renault

Elbilar är heta på begagnatmarknaden, och det visar även sig på andra sätt. För första gången någonsin tittar användarna på Blocket mer på elbilar än andra biltyper.

Begagnatmarknaden för elbilar har varit het i höst. Bland annat har priserna på elbilarna ökat 25 procent sedan i augusti. Motsvarande siffra för en bensinbil är 3,8 procent och 4,8 procent för dieselbilar.

De mest sålda elbilarna på Blocket i oktober var Renault Zoe, följt av Nissan Leaf och Volkswagen ID.3. Tesla Model S och Kia E-Niro avslutade topp fem.

En annan trend som kan urskiljas är att suget för elbilar syns på andra sätt. För första gången tittar nu Blockets besökare mer på elbilar än andra typer av bilar.

– Det är en milstolpe för begagnade elbilar som visar att intresset är större än någonsin tidigare. Svenskarna är helt klart sugna på elbil, men prisbilden gör det fortfarande svårt för många att ta det sista steget. Det är något vi tror kommer att förändras i takt med att utbudet av elbilar blir större de kommande åren, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Tittar man på vilka elbilar som varit populärast på Blocket hittills i år, är det även här Renault Zoe i topp, följt av Kia E-Niro och Volkswagen ID.3. Tesla Model 3 och Nissan Leaf avslutar topp fem.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com