Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Prinsen: Kommer mina barn behöva ta körkort?

Carl Philip fick provköra Volkswagens elbil som förste svensk

Här är förste svensken som har fått provköra Volkswagens nya elbil I.D. Ingen mindre än prins Carl Philip.  Den exklusiva provturen skedde under prinsens studiebesök hos Volkswagen. – Kommer mina barn att behöva gå i körskola i framtiden? undrade prinsen.

Under sitt officiella besök i Tyskland togs Prins Carl Philip emot av Volkswagen-koncernens företrädare i Wolfsburg. Den svenska prinsen blev en av de första som provkörde koncernens nya generation elbilar, inklusive modeller från Volkswagens ID.-familj.

− Sverige är en förebild inom klimatskyddsområdet. I dag kommer mer än hälften av elproduktionen redan från förnybara källor. Det är en nödvändig förutsättning för att e-mobilitet ska vara hållbar för såväl personbilar som lastbilar och bussar, säger Andreas Renschler, vd för Traton och styrelseledamot i Volkswagen AG.

Sverige är en av Europas största marknader för elbilar och viktig för Volkswagens elbilar. Med hänvisning till Prins Carl Philips provkörning kommenterade Frank Welsch, utvecklingschef på märket Volkswagen:
− Prins Carl Philip är en begåvad racerförare och en expert på bilar. Han var en framgångsrik förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia från 2008 till 2011. Och han besökte Rally Sweden och Volkswagen Motorsport-teamet. Jag är mycket glad över att en erkänd specialist är en av de första som testar vår nya generation elbilar som når marknaden från år 2020. Sverige blir en av de största försäljningsmarknaderna för ID., vår kommande elbil.

För den tyska sajten Neuepresse berättar Carl Philip:

–  Jag elektrifierades. Jag hade möjlighet att testa några el-bilar – de som redan finns på marknaden och de som kommer. Det var spännande att se vad som kommer, inklusive att producera fordon med så lite CO2-utsläpp som möjligt. Förutom framtida teknik och digitalisering var detta ett av de ämnen som jag har diskuterat intensivt med många företag under de senaste två dagarna.

Prinsen fick också frågan om hans söner Alexander, 3, och Gabriel, 1,5 år fortfarande kommer ta körkort, eller om alla bilar är självkörande när de är stora:

– Vet du vad? Det är väldigt roligt att du ber om det. För några timmar sedan frågade jag exakt denna fråga i Innovation Center of Volkswagen : Kommer mina pojkar att gå i körskola? Jag tror att de kommer att lära sig alla färdigheter man måste ha som bilförare. När det gäller resten: Låt oss se vad framtiden innehåller. Tekniken erbjuder många möjligheter, diskussioner om autonom körning har funnits länge.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com