Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Prins Carl Philips Porsche: "Overkligt bra skick"

Vad sägs om att köpa en kunglig Porsche 911 997 Carrera?
Den förste ägaren var nämligen prins Carl Philip, som nu får beröm för hur väl han vårdade bilen.
– Ja, den är i overkligt bra skick, utan ens några stenskott på originallacken. Och inredningen är perfekt, säger Joachim Glans, ägare av Garage-11 i Skåne.

Motorprinsen Carl Philips kärlek till Porsche är vida känd. Prinsen började sin racingkarriär i större sammanhang i just Porsche och i fjol gjorde han ett gästinhopp i serien och körde på Gelleråsen utanför Karlskoga.

Han och prinsessan Sofia tog med sig barnen Alexander och Gabriel till banan i somras och prinsen rattade sedan en knallgul Porsche Carrera, men hade kanske inte turen på sin sida.
– I första loppet fick jag en bil i sidan som gjorde att högerdörren flög av och tvingades bryta. I race två var det kul att komma i mål, berättade prins Carl Philip till Karlskoga Tidning.
I år är det meningen att Carl Philip ska köra hela Porsche Carrera Cup, som består av sju tävlingshelger.

Se prinsens Porsche här

Även privat har Carl Philip föredragit Porsche som bruksbil. Sedan 2017 äger han en Porsche 911 Carrera Coupe från 1987 i ljusblå färg. Den har gått strax över 2 000 mil och är i dag avställd. Kung Carl Gustaf  ägde bilen sedan 1998, men lät den gå vidare i familjen till motorintresserade Carl Philip.

Men redan 2005 köpte prinsen en splitter ny Porsche 911 997 Carrera. Då var han 25 år, ungkarl och ville uppenbarligen njuta av en snabb bil.
Nu står exemplaret hos bilhandlaren Garage-11 och Joachim Glans öser beröm över bilen:
– Trots att jag säljer Porsche varje dag och har sett det mesta överraskade bilen mig med sitt fantastiska skick, det är nästan overkligt.
– Den har gått 6300 mil, men det finns i princip inga stenskott på originallacken.

Man kan säga att prinsen har skött bilen bra?
– Ja, han har varit mycket ömsint med den.

Hur svårkörd är en 911 Carrera från 2005?
– Den är absolut inte svårkörd, tvärtom. Den är visserligen inte lika snabb som de nya modellerna, men jag tycker att om man använder de 355 hästkrafterna och den manuella växellådan på rätt sätt så är den riktigt trevlig att köra. I dagens bilar är det mycket elektronik och inte riktigt samma känsla.
– För en så pass liten peng får man väldigt mycket Porsche. Chansen att värdet ökar på en sån här bil bör vara stor, säger Joachim Glans.

Se prinsens Porsche här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com