Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Prins Carl Philip laddad inför torsdagens STCC

Gör säsongspremiär på Mantorp

På torsdag gör prins Carl Philip comeback bakom STCC-ratten när han tillsammans med teamkompisarna och mästerskapsledarna Robert Dahlgren och Richard Göransson intar Mantorp Park för årets kvällstävling.

Prins Carl Philip missade STCC-premiären i Skövde på grund av sin pappa kung Carl Gustafs 70-åriga födelsedag samt att han själv precis blivit pappa. Till årets andra deltävling som körs på Mantorp Park hoppas prins Carl Philip på en stark comeback.

– Jag älskar att vara tillbaka och tävla i STCC igen. Jag har kört många gånger på Mantorp Park, men aldrig på den korta versionen och aldrig i kvällsljus tidigare. Så jag är riktigt laddad att ta mig an dessa utmaningar och jag hoppas ta bra med poäng, säger prins Carl Philip.

Teamkompisen Robert Dahlgren fick en perfekt säsongsstart i premiären med pole position och seger i första tävlingen. Han leder mästerskapet med 28 poäng, något som också innebär att han får 60 kilos straffvikt till tävlingarna på Mantorp.

– Jag har en väldigt bra känsla efter premiären och jag ser fram emot att testa på kvällskonceptet i STCC. Att köra med 60 kilo blir tufft, men desto skönare med ett starkt resultat och jag siktar på topp tre igen, utan tvekan, säger Robert Dahlgren.

Premiären blev dramatisk för Göransson då hans bil började brinna i första tävlingen på grund av en incident i första kurvan. Men den fyrfaldiga mästaren kunde komma tillbaka i andra tävlingen och segra tack vare en heroisk insats av teamet att reparera bilen i tid.

– Det var en känslosam premiär, att gå från brand till min 40:e seger i min första tävling för teamet. Mitt mål är som alltid på översta pallplatsen och jag vet att vi har vad som krävs för att slåss om den, säger Richard Göransson.

STCC-tävlingarna på Mantorp Park körs på den korta 1.9-kilometersbanan över en dag. Aktiviteterna börjar på torsdag morgon med test och kval medan den första tävlingen börjar 18:45 och den andra 21:00.

– Vi är riktigt laddade inför tävlingarna på torsdag. Vi har prins Carl Philip tillbaka som återställer vår planerade startuppställning för årets säsong samtidigt som vi har en en-dagars tävling som kommer innebära en extra utmaning för samtliga involverade samt spännande tävlingar för fansen, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Foto: Volvo
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com