Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny förarduo för Polestar Cyan Racing

Får förstärkning från Down Under

I helgen kommer våren på riktigt, då är det premiär för STCC och årets första tävlingshelg. En meriterad Polestar Cyan Racing-uppställning möter en ny utmaning i helgens STCC-premiär på flygplatsbanan i Skövde.

Föraruppställningen i Polestar Cyan Racing är ny för i år, med fyrfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson, 2010 STC Cup-mästaren Robert Dahlgren och V8 Supercars-segraren Scott McLaughlin som gör ett inhopp.

– Ett nytt team, nya teamkompisar och en ny bil. Vi hade ett bra försäsongstest som gör att det känns extra bra inför premiären. Det viktigaste är att teamet tar hem båda titlarna. Jag vill självklart stå längst upp på pallen, men vårt huvudmål är att arbeta som ett team för att ta titlarna, säger Göransson.

Göransson slog banrekordet på Knutstorp under försäsongstestet, där teamkollega Dahlgren gjorde det till 1-1 genom att vara snabbast under andra testdagen.

– Känslan är utmärkt efter testdagarna på Knutstorp. STCC ser starkt ut i år och det kommer att bli en tuff säsong. Teamet tog bästa möjliga resultat förra året och mina egna förväntningar vad gäller resultat är skyhöga. Jag är här för att leverera, säger Dahlgren.

Prins Carl Philip missar första tävlingen på grund av hans pappa kung Carl XVI Gustafs 70-åriga födelsedag samt att han själv blev pappa i förra veckan.

McLaughlin från Nya Zeeland hoppar in för honom i helgen och 22-åringen kommer färsk från en dubbelseger i australiska mästerskapet V8 Supercars för två veckor sedan.

– Jag är riktigt glad att få den här chansen och jag ska självklart göra mitt absolut bästa. Det kommer inte bli en lätt uppgift med bara två testpass innan kvalet. Men jag välkomnar utmaningen och det vore lysande om vi kunde ta en pallplats i helgen, säger McLaughlin.

2016 innebär den 20:e STCC-säsongen för Polestar Cyan Racing som har resulterat i sex förartitlar och sju teamtitlar.

– Vi har haft 19 otroliga STCC-säsonger och framförallt att vi satte ett nytt rekord med tre raka dubbeltitlar. Det gör utmaningen ännu svårare i år med ett tuffare startfält samtidigt som vår ambition är densamma med en ny dubbeltitel. Men vi har fullt förtroende i vår nya föraruppställning och team samt deras förmåga att ta sig an utmaningen i STCC 2016, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Premiären i Skövde börjar på lördag med test och kval, följt av två tävlingar på 20 minuter vardera på söndag. Tävlingarna sänds live på SVT Play.

Foto: Polestar Cyan Racing
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com