Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar Cyan Racing om helgens WTCC-debut

VM-poäng i premiären

Inga pallplatser, men väl VM-poäng, värdefull data och en grym uppkörning. Det summerar Polestar Cyan Racings premiärhelg i Frankrike.

Thed Björk bjöd på helgens bästa uppvisning i första heatet där han klättrade från sista plats på startuppställningen till sjunde plats i mål. På vägen upp mot de första sex VM-poängen körde Thed om nio bilar.

– Jag är riktigt nöjd med helgen. Vi har fått ett recept på att vi har farten. Vi hade lite problem men det är att vänta så här tidigt och teamet har gjort ett fantastiskt jobb med bilen. Jag längtar till nästa tävling i Slovakien, säger Björk efter helgen.

Teamets andra förare, Fredrik Ekblom, tog VM-poäng i det andra heatet, där han korsade mållinjen på tionde plats efter en tuff kamp med, bland andra, tidigare världsmästaren Rob Huff.

– Vi har haft ett bra första race och jag är mycket nöjd över att lämna Paul Ricard med poäng. Bilen är snabb och jag längtar efter att sätta tänderna i all data som vi har samlat för att vässa våra knivar ytterligare för resten av säsongen, berättar Fredrik Ekblom efter premiären.

Några tekniska bekymmer blev det under debuthelgen också, i form av en brusten länkarm bak för Ekblom i det första heatet efter en incident och elproblem satte stopp för Björk i det andra heatet.

Men totat sett blev säsongsstarten över förväntan för teamet och framförallt ett kvitto på att farten finns med en helt ny bil och en helt ny satsning.

– Vi kan fastställa att vårt program med en svensk bil, svenska förare och ett helsvenskt team fungerar. Vårt uppdrag för första tävlingen var att samla data. Vi har gjort mer än så med Thed som gav oss en fantastisk uppvisning i första tävlingen och att båda förarna tog VM-poäng, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Redan den 16-17 april är det dags för nästa WTCC-helg, då på Slovakia Ring och vi hoppas på blågula pallplaceringar.

Foto: Polestar
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com