Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Svenskarnas makalösa racinghelg

Segrar i WTCC och DTM, STCC avgjort

Den gångna helgen såg svenska triumfer i både WTCC och DTM. Dessutom visade en spirande stjärna sin talang.

Med bara två kurvor kvar till mål pressade sig Thed Björk förbi ungraren Norbert Michelisz och tog sin och Volvos första seger i WTCC, världsmästerskapet för standardvagnar.

Redan på träningen förstod vi att Volvo skulle vara snabba på Shanghais Formel 1-bana, då Fredrik Ekblom var snabbast före just Björk. Riktigt så snabba var de sedan inte i kvalet och Björk fick jobba upp sig från sjätte startposition.

https://youtube.com/watch?v=6QU_8TC9dw4

Slutvarvet var dramatiskt, Björk snuddade vid Michelisz Honda och fick passera mållinjen med trasig hjulupphängning.

– Vilken tävling och vilken seger! En helt underbar känsla efter allt blod, svett och tårar som teamet har lagt ned i år, säger Thed Björk i ett uttalande.

I den andra deltävlingen gick det inte riktigt lika bra – möjligen på grund av hopstötningen i den första. Björk slutade sjua, precis efter Ekblom som hade slutat åtta i det första loppet.

Som om det inte vore nog med firande tog Mattias Ekström sin första seger för säsongen i det tyska standardvagnsmästerskapet DTM. Efter ett tufft första race på ungerska Hungaroring, där Audi belade de sex första platserna men Ekström hamnade i bakvattnet på 18:e plats, fick han upp farten och tog en trygg seger i det andra.

För Ekström var det årets sista tävlingshelg i DTM, då han i stället för att köra finalen på Hockenheim i mitten av oktober satsar på att kamma hem VM-titeln i rallycross på tyska Estering samma helg. Var det någon som sade multitalang?

Apropå talang, så gjorde Felix Rosenqvist DTM-debut så sent som för en månad sedan. Nu visade han framfötterna och blev bäste Mercedes-förare i första loppet.

Till sist avgjordes också den svenska standardvagnsserien STCC i helgen på skånska Ring Knutstorp. Volvo har dominerat säsongen och den slutade med att Richard Göransson tog hem sin femte titel. Men i de båda loppen stod ingen Volvo som segrare, utan i stället var det Johan Kristoffersson i Seat och Mattias Andersson i Dacia som kammade hem varsin vinst.

Foto: Volvo Cars, Daimler AG, Audi, DTM
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com