Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche tvingas betala solglasögon

Sportbilstillverkaren stämd för blänkande instrumentpaneler.

Amerikaner kan stämma varandra för vad som helst. Det senaste är att Porsche tvingas betala kundernas solglasögon.

USA är stämningarnas förlovade land. Här stämmer man alla på pengar: sin doktor, sin barista eller varför inte sin advokat? För är man inte nöjd med sin stämning kan man ju alltid stämma lite till. Ibland undrar man inte hela ekonomin är stämningsstyrd, med advokatbyråer, försäkringsbolag, reklamfirmor och många fler som helst och hållet livnär sig på civilrättslig rundgång.

Nu har också Porsche råkat illa ut. Ett antal personer hade nämligen drabbats av bländande reflexer från instrumentpanelerna i sina bilar och i en grupptalan som registrerades i december krävt att Porsche skulle ersätta deras utgifter för polariserande solglasögon. Jo, på riktigt.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Arrrgh! Jag bländas av allt beige.

Porsche tog dem först inte på allvar, men gick ändå vidare och godkände stämningen för att slippa långdragna och dyra domstolsprocesser. Advokater är inte gratis, ens om man skulle få rätt.

Så amerikaner som har en Porsche av årsmodellerna mellan 2007 och 2016 med instrumentpanel av någon ljus kulör har rätt att kräva ersättning på mellan 50 och 175 dollar av Porsche, beroende på årsmodell.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com