Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar blir eget märke

Ska tillverka elbilar med höga prestanda.

Volvo knoppar av Polestar som ska bli ett eget bilmärke. Bilarna ska vara eldrivna och gå fort, men vi vet inte hur de ska se ut.

Polestar, Volvo Cars division för prestandabilar, växte först fram som en racingverksamhet fristående från biltillverkaren. Men för ett par år sedan köpte Volvo både Polestarnamnet och gatbilsverksamheten och sedan dess har vi fått både en uppdaterad version av Volvo S60 och V60 Polestar liksom diverse eftermarknadstrim till Volvos större modeller.

Nästa naturliga steg torde vara renodlade Polestarmodeller av 90-seriebilarna. Men nej, så blir det inte alls. Polestar ska nu bli ett helt eget bilmärke i stället, utan Volvoemblem, och fokusera på att tillverka elbilar. Så här skriver Volvo i ett pressmeddelande:

”I framtiden kommer Polestar erbjuda Polestar-bilar som inte längre bär Volvo-logotyp samt optimeringspaket till Volvos existerande utbud av bilar under märket Polestar Engineered.” Och en ny logotyp har tagits fram till det nya bilmärket.

Volvo Cars

En vidareutveckling av det befintliga Polestaremblemet.

Så dagens eftermarknadspaket kommer alltså att finnas kvar till Volvobilarna, men vi kommer knappast att få se någon ersättare till S60/V60 Polestar. Fortfarande kommer dock fokus att ligga på prestanda, så Polestars elbilar lär vara lite kvickare än, säg, Nissan Leaf.

Först i höst kommer vi att få veta mer om Polestar tänker sig sitt modellprogram och hur de ska se ut och marknadsföras.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com