Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Påven kränger välsignad Lamborghini

Heliga fartränder ska hjälpa återuppbyggnad i Irak.

När påven säljer bil gör han det med finess. Eller åtminstone spritpenna, för hans Lamborghini säljs signerad.

Påven har de tuffaste bilarna. Baksätet brukar vara ensitsigt, eller enståigt kanske, och vissa av dem har ett helt akvarium där bak som Jesu ställföreträdare på jorden kan simma omkring i när han är på väg någonstans.

Men nu fick han en Huracán av Lamborghini, i särskilt påvligt utförande, i oskuldsfullt vitt med heliga, gyllene fartränder. Och Huracán har ju inget baksäte alls. Vad göra, tänkte påven, och bestämde sig genast för att göra sig av med den.

Fast först plockade påven fram pennan och taggade bilen, för det är väl så man gör om man är hipp. Och påven är hipp, det vet vi ju. Att klottra på bilar har blivit något av ett kännetecken för honom.

Daimler AG

Da pope was here.

Sedan skickade han iväg sin nya bil till auktionshuset RM Sotheby’s som ska kränga iväg den till högstbjudande någon gång i vår. För all del, påven skulle inte vara påve om inte degen gick till en god sak. Så det gör den så klart.

Pengarna från försäljningen ska gå till att bland annat bygga hus åt de kristna stackare i Irak som fått utstå den Islamiska Statens härjningar. Bra där, påven. Och självklart är Lamborghini i maskopi med den heliga stolen, de skulle väl inte ge bort en bil som sedan bara blev kursad på auktion utan att det blev någonting bra av det hela. Godhjärtade handlingar har vi alldeles för ont om här i världen.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com