Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Oväntade missen – bakrutan kan flyga i väg

Nu återkallas Ferrari 812 Superfast

Tänk dig att du kör på motorvägen med din Ferrari 812 Superfast, när plötsligt bakrutan blåser bort. Det finns faktiskt en risk att så blir fallet. Därför återkallar nu Ferrari modellen.

Den italienska sportbiltillverkaren Ferrari kommer att återkalla 1 063 exemplar av deras modell 812 Superfast i USA på grund av att det finns en risk att bakrutan kan falla ur bilen, rapportera Motor1. Problemet är att rutan har blivit felaktigt limmad och därmed finns det risk att den flyger bort när man kör Ferrarin. De drabbade fordonen tillverkades mellan 2019 och 2020.

Första gången det rapporterades om problemet var i maj i år, när Ferrari fick reda på två olika fall samma dag och den italienska biltillverkaren började undersöka problemet. Det visade sig att det var ett fel i en av leverantörernas produktionsprocess där bindningsområdet på karossen inte var ordentligt rengjort. Ferraris produktkommitté träffades 30 september och beslutade att det var nödvändigt med en återkallelse. 

LÄS MER: Så många Ferrari köpte vi under coronakrisen

Ägare och återförsäljare av de drabbade fordonen kommer bli informerade och Ferrari kommer ersätta bakrutan.

Ferrari introducerade 812 Superfast på bilsalongen i Geneve 2017 som en ersättare till F12tdf. Under motorhuven finns en 6,5-liters V12-motor med 789 hästkrafter och ett vridmoment på 718 Nm. 0-100 går på 2,9 sekunder och har en påstodd topphastighet på 340 km/h. 812 Superfast har Ferrari Virtual Short Wheelbase 2.0 med bakhjulsstyrning som du kan titta på i videospelaren ovan. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com