Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Officiell: Seat Leon e-HYBRID

Biltillverkarens första laddhybrid

Större
Stäng
 • Foto: Seat
  Foto: Seat
 • Foto: Seat
  Foto: Seat
 • Foto: Seat
  Foto: Seat
 • Foto: Seat
 • Foto: Seat
 • Foto: Seat
 • Foto: Seat
 • Foto: Seat
 • Foto: Seat

Seat har laserat sin första laddhybrid på marknaden: Seas Leon e-HYBRID. Laddhybrid-systemet i Seat Leon e-Hybrid består av en 1,4-liters bensinmotor, en elmotor samt ett litiumbatteri som tillsammans levererar en effekt på 204 hästkrafter och ett vridmoment på 350 Nm.

Allt fler biltillverkaren ställer om till el, och som en del av omställningen finns hybriderna som ska hjälpa till i elektrifieringen. 

Nu har Seat lanserat sin första laddhybrid: Seat Leon e-HYBRID. Den spanska biltillverkaren själva menar att de fortsätter den väg som föregående generation av Leon har stakat ut, men att den har tagit ett stort steg framåt gällande bränslesnålhet. 

– Med sin imponerande design, som inspirerats av solen i Barcelona, bjuder helt nya SEAT Leon på innovativ teknik, den är märkets första fullt uppkopplade och hittills säkraste bil. Helt enkelt vår bästa Leon någonsin. Nu lanserar vi en elektrifierad version av SEATs mest sålda modell, vår första plug-in hybrid. Nya Leon e-HYBRID, som kan fås både som halvkombi och i Sportstourer-utförande, är en viktig komponent i SEATs strategi för att integrera eldrift i modellutbudet. Och det kommer mer, före utgången av 2021 lanserar vi fem nya elektrifierade modeller, säger SEATs VD Wayne Griffiths. 

LÄS MER: Officiell: Nu kommer Seats succé-suv med facelift

Utvändigt har bilen fått en starkare karaktär genom förändrade proportioner och ger ett ber bestämt ansikte och mjukare linjer. Den har fått bakljus som sträcker sig som en horisontell linje mellan huvudlamporna, samt LED-strålkastare fram. 

Leon e-HYBRID är Seats första bil som är helt uppkopplad, inklusive Android Auto och CarPlay. Den har även adaptiv farthållare, nödhjälp, reseassistans, samt ett system som varnar när man kliver ut ur bilen, dessutom varnar den för korsande trafik. 

Foto: Seat

Modellen har även ökat utrymmet invändigt, vilket gör att det blir rymligare i baksätena. Dessutom har de utökat bagageutrymmet så att de rymmer 270 liter, respektive 470 liter. 

Bilen kommer finnas både som halvkombi och Sporttourer- utförande. Laddhybrid-systemet i Seat Leon e-Hybrid består av en 1,4-liters bensinmotor, en elmotor, samt ett litiumbatteri som tillsammans leverera en effekt på 204 hästkrafter och ett vridmoment på 350 Nm. Batteripaketet är på 13 kWh och om man kör på enbart el, genererar det en räckvidd på 64 kilometer enligt WLTP, samt 800 kilometer om man även använder bensinmotorn. Seat Leon utsläpp är på 28 g CO2/km enligt WLTP. 

Försäljningsstart var tidigare i november och modellen går nu att beställa. Priserna i Sverige startar från 329 900 kronor.

LÄS ÄVEN: Världspremiär: Här är helt nya Seat León

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com