Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Volvo V60 närmar sig lansering

Spionbilder skvallrar om nättare proportioner.

Snart kommer gamla Volvo V60 att få avlösning. Nykomlingen följer V90 och XC60 i stilen. Vår illustratör gissar hur den kommer att se ut.

I sommar kommer den nuvarande generationen av Volvo V60 att fylla åtta år. Det kanske inte låter så farligt, men faktum är att åtta år är en evighet i bilbranschen och stackars V60 får slita hund på ålderns höst, när den egentligen förtjänat att gå i pension sedan länge.

Snart är det i alla fall dags. Senare i år kommer en ny Volvo V60 att presenteras och den kommer att vara baserad på samma SPA-plattform som S-, V- och XC90, liksom den XC60 vi fick i fjol.

Volvo Cars

Det är sannerligen på tiden.

Nu har spionbilder på nya V60 börjat florera på nätet och under allt kamouflage anas en kombi i stil med en kortare V90, eller en tillplattad XC60. Tyvärr har vi inte rättigheter att visa bilderna, så vi bad vår illustratör att förverkliga nästa generation Volvokombi.

Bytbils illustratör

Det gick åt pipan.

Förlåt. Det där blev alldeles fel, nya V60 kommer naturligtvis inte alls att se ut som en gammal 245:a. Vi tror som sagt att nykomlingen mer kommer att likna en kortad V90 än någonting annat. Ungefär så här:

Bytbils illustratör

Nej, inte så.

Ursäkta. Vi har i alla fall med hjälp av registreringsnumret lyckats luska fram de viktigaste uppgifterna om bilen. Den är 463 centimeter lång och 187 centimeter bred – alltså något mindre än Volvo XC60. Tjänstevikten för T5-modellen med 250 hästkrafter anges till 1.750 kilo. Och nu tror jag att vår illustratör har ett nytt utkast.

Bytbils illustratör

Jajamensan.

Så där ja, tredje gången gillt. Så tror vi att Volvo V60 kommer att se ut när den får sin efterlängtade premiär.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com