Redaktionen tipsar

Nya rekordbilliga elbilen - så långt går den på en laddning

Nu presenterar Dacia en rekordbillig elbil.
Nya konceptet Spring är en liten suv som lanseras nästa år och kostar drygt 100 000 kr före bonus.
Bilen kommer 20 mil på en laddning.

Medan Koenigsegg visade upp den dyraste och snabbaste fyrsitsiga laddhybriden världen har skådat presenterade Dacia en ny bil i den andra änden av marknaden. Både Koenigsegg Gemera och Dacia Spring är fyrsitsiga och har elmodeller, men ungefär där slutar likheten. Och du får cirka 150 Dacia Spring för en Gemera-bil.

Nya Dacia Spring sägs vara ett koncpet, men är i stort sett en produktionsklar elektrisk stads-suv med ett rekordlågt pris. Exteriören ser ut att vara lite inspirerad av Citroën Cactus och ger ett ganska kaxigt intryck. Bilen har generös markfrigång och ser ut att ha en behaglig höjd för att underlätta insteget.
– Det är inte bara en uppvisningsbil, det kommer att vara Europas billigaste elbil, lovar Dacia i en film.

Laddluckan på bilen är placerad på den högra sidan, och karossen är 37 centimeter kortare än dagens Sandero-modell, och bilen har plats för fyra åkande. Dacia lovar en räckvidd på 200 km på en laddning.

Dacia har inte offentliggjort prislappen ännu, men lovar att det är Europas billigaste elbil. Det kan innebära att den kostar drygt 100 000 kr. Serieproduktionen startar nästa år och bilen anländer till Dacias återförsäljare under nästa år.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com