Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rekordbilliga elbilen som ska prischocka konkurrenterna

Här är nya elbilen som kan chocka bilmarknaden.
Renault/Dacia visar en elbil som kan kosta under 100 000 kr på Genèvemässan om två veckor.
– Priserna på elbilar måste minska dramatiskt, det är en nödvändighet, säger Renaults vd Thierry Bolloré till Handelsblatt.

Renault avslöjade förra veckan i sin årsredovisning att deras lågprismärke Dacia kommer att presentera en ny rekordbillig elbil för europamarknaden. Bilen ska visas upp på mässan i Genève om två veckor. Enligt ryktena kommer den likna den tidigare visade Renault City K-ZE, men den kan också komma i en modell mer lik elbilen Zoe.

Men det viktigaste är naturligtvis att elbilen blir den billigaste som någonsin har sålts i Europa. Bilen är i första hand avsedd för storstäder. Det finns en enorm marknad i Europa med urbana miljöer som har stora problem med utsläpp och luften. För att kunna göras så billig som möjligt så har den litet batteri, framhjulsdrift och en interiör mestadels av plast. Planen är att bilen ska kosta under 10 000 euro före subventioner. Det innebär ett pris i Sverige på cirka 100 000 kronor, innan elbilspremien på 30 000 kr dras av. Ett på gatan-pris på 70 000 kr.

Renault hintar också om att de kommer att visa upp en elektrisk version av Twingo-modellen på Genèvesalongen. Det handlar också om en stadsbil med ett mindre batteri och en räckvidd på cirka 15 mil.

Renaults chef Thierry Bolloré har tidigare sagt i en intervju med tyska att elbilar i dag är för dyra. Han ser dieselmotorer som en återvändsgränd och vill satsa hårt på elektrifiering för folket.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com