Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då blir Renault ett renodlat elbilsmärke – i Europa

Ytterligare biltillverkare som enbart säljer elbilar

Större
Stäng
  • Renault Mégane E-tech lanserades tidigare i år. Foto: Renault
    Renault Mégane E-tech lanserades tidigare i år. Foto: Renault
  • Renault Mégane E-tech lanserades tidigare i år. Foto: Renault

Renault har meddelat att de blir nästa biltillverkare att enbart sälja elbilar. Dock kan de fortsätta att sälja bilar med förbränningsmotorer – med Dacia-märket.

Renaults vd, Luca de Meo, har avslöjat att Renault blir ett renodlat elbilsmärke i Europa 2030, rapporterar Automotive News Europe. Det betyder att Renault bland annat går i Fords, Volvos, Fiats och Opels fotspår.

Antagligen kommer Renaultgruppen fortsätta sälja bilar med förbränningsmotorer även efter det datumet, eller på platser där laddningsinfrastrukturen inte finns. Dock kommer de använda sig av Daciamärket för att göra så.

EU vill genomföra nya regler och lagar till 2035 som kräver att de olika biltillverkarna enbart får sälja bilar utan utsläpp. 2025 kommer dessutom nya Euro 7-reglerna införas, vilket innebär att kostnaderna för förbränningsmotorerna stiger ännu mer.

I höstas lanserades Renault Mégane E-Tech. Det var enbart den andra elbilen från den franska biltillverkaren efter Renault Zoe som lanserades 2013. Fram till 2025 ska minst fyra helt elektriska modeller lanseras, däribland nya Renault 5, en kompakt suv som ska komplettera Mégane, en crossover eller suv som inspirerats av Renault 4, samt en skåpbil.

Förra året stod elbilar för 11 procent av försäljningen i Europa, jämfört med 6,8 procent året innan.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com