Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny Volkswagen ska konkurrera med Tesla Model 3

Ska ha en räckvidd på upp emot 60 mil

Större
Stäng
  • Den nya Volkswagen ska konkurrera med Tesla Model 3. Foto: Volkswagen
    Den nya Volkswagen ska konkurrera med Tesla Model 3. Foto: Volkswagen
  • Den nya Volkswagen ska konkurrera med Tesla Model 3. Foto: Volkswagen

Nästa år ska Volkswagen lansera en ny modell som enligt uppgifter sa konkurrera med Tesla Model 3 och ha en räckvidd på upp emot 60 mil.

Volkswagen har som du vet genomfört en genomgående satsning på elektrifiering av sina modeller genom ID. familjen, såsom Volkswagen ID.3. Men nu verkar det som att Volkswagen snart ska lansera en ny elektrisk modell.

Autoexpress rapporterar att den tyska biltillverkaren testar en ny fyrdörrars elbil med formen som en sedan, som tidningen kallar för Aero B. Den kommer enligt uppgifter ha en räckvidd på 60 mil och ska konkurrera med Tesla Model 3. Fronten liknar Volkswagen ID.4 och ska vara produktionsversionen av Volkswagen ID. Vizzion som visades upp på Genevésalongen 2018.

Baseras på modifierad MEB-plattform

Modellen kommer baseras på en modifierad version av MEB-plattformen. Uppdateringarna på arkitekturen innebär bättre räckvidd, upp emot 70 mil, tack vare ett nytt motor- och batterisystem. Dessutom kommer laddeffekten öka från 150 till 200 kW. Det betyder att laddningen 10–80 % kan ta mindre än en halvtimme. Enligt tidningen ska den nya modellen utan problem ha ett batteri på 77kWh.

Effektmässigt kommer den antagligen klara av 0-100 km/h på 5,5 sekunder, ha fyrhjulsdrift och ett liknande antal hästkrafter som på ID.4 GTX och ID.5 GTX, även om ID.Vizzion hade en effekt på 325 hästar och fyrhjulsdrift.

Modellen förväntas lanseras nästa år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com