Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Faceliftad Tesla Model 3 för 519 170 kronor

Tesla tar återigen upp kampen med konkurrenterna. Omfattande facelift av Model 3 innebär skarpare design, mer utrustninxg, längre räckvidd upp till 678 km – och fortfarande mycket låga priser.

TEXT Morten B. Bek

FOTO PR

I vissa fall står Tesla Model 3 i skuggan av Model Y. Den amerikanska kombimodellen introducerades 2019 och har sedan dess tillverkats i mer än 2 miljoner exemplar, nu tar faceliften design, teknik och utrustning till nya höjder.

 

Redan i slutet av oktober kommer de första kunderna i Sverige att kunna köra den uppgraderade Model 3, startpriset är 519 170 kronor, och nu ingår längre räckvidd och mer utrustning.

Räckvidden är nu upp till 678 kilometer med 18″ hjul

Det är lätt att känna igen den uppfräschade Model 3 från den gamla. Strålkastarna är små och skarpa, bakljusen har fått en ny design med en boomerangform.

På insidan har Tesla förbättrat interiören med en 8″-skärm för baksätespassagerarna (som kan visa YouTube och mer) och förbättringar av infotainmentsystemet med en 15,4″-pekskärm. Ventilerade framsäten är nu standard, liksom uppvärmda baksäten, ett soltak i glas, ytterligare brusreducerande fönster, trådlös laddning för två smartphones, en ratt med integrerade knappar för blinkers, ljus och torkare, ett ljudsystem med 17 högtalare i Long Range och 9 högtalare i Standard Range.

 

Model 3 Long Range AWD med fyrhjulsdrift är uppgraderad till en räckvidd på upp till 678 kilometer med 18″ standardhjul och 629 kilometer med 19″ hjul. Den kan laddas med upp till 250 kW.

Basmodellen Model 3 Standard Range RWD har också fått en rejäl ökning av räckvidden och kör nu upp till 554 kilometer på en laddning med 18″-hjul (513 kilometer med 19″-hjul) och kan laddas med upp till 170 kW.

Standard Range-utgåvan kan beställas till ett pris av 519 170 kronor. De nya lackerna Ultra Red och Stealth Grey kostar 23.000 kronor extra.

Long Range-versionen ökar, liksom basmodellen. Priset är nu 609 170 kronor, och priserna för tillvalsutrustning i Standard Range gäller även för Long Range-versionen.

 

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com