Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Nissan Qashqai har fått ett trevligt facelift

Qashqai är fortfarande Nissans viktigaste modell i Europa. Nu får den ett facelift med ny djärv frontdesign, bättre materialkvalitet och inte minst Google.
TEXT Morten Bek FOTO PR

Nissans starkaste kort har varit Qashqai i nästan två decennier och är fortfarande en mycket populär bilmodell. Den tredje generationens Qashqai är från 2021, och under den korta tidsperioden har fabriken i Sunderland, England, spottat ut mer än 350 000 Qashqai till kunder i Europa.

En djärv, ny stil kan vara skillnaden som gör att Qashqai förblir populär under många år framöver. Förnyelsen är märkbar och den nya frontdesignen på Qashqai skiljer sig på många sätt från den gamla. Grillens mittsektion bildar ett V, precis som tidigare, men den sträcker sig nu hela vägen till strålkastarna. Hyundai Tucson har bidragit med lite inspiration med strålkastare som har samma form som takräckena. I den andra änden av bilen har strålkastarna försetts med klarglas vilket ger ett intensivare ljus. Enligt Nissan är de”superröda” i färgen.

Röd Nissan qashqai

Google har hittat en ny bil att ta sig in i

Googles appar och funktioner sprider sig snabbt till nya bilar från olika tillverkare, och Qashqai är den senaste att komma med Google inbyggt. Qashqai är den första Nissan i Europa med Google, så den ligger före Juke och Ariya i det avseendet. Grundpelarna i Google som inbyggd programvara är att du har Google Maps som en fast del av infotainmentsystemet, och att du kan använda Google Assistant för att slå på och av sätesvärmen, justera temperaturen och ringa. Säg bara ”Hey Google”.

Röd Nissan bakifrån

Nissan har gjort subtila förändringar i den välfungerande förarmiljön och resten av kupén. Nya mönster och material används, inklusive Alcantara i vissa modeller, och det finns stämningsbelysning i ett brett utbud av färger som, i de dyraste utrustningsnivåerna, sträcker sig till baksätet. 360-graderskameran har nu åtta vinklar istället för fyra, så att du kan se bilen ovanifrån – eller ”genom” karossen till hjulen så du ser deras vinkel vid parkering. Det finns en förbättrad automatisk nödbroms och möjlighet att snabbare få tillgång till ändringar i assistanssystemen via en knapp på ratten.

Vy genom vindruta i bil backkamera i bil

Samma motor som tidigare

Det finns inga nyheter på motorfronten i Qashqai. Prestandan skiljer sig åt beroende på om du väljer den sexväxlade manuella växellådan eller den steglösa automatiska CVT-växellådan, Xtronic. Med manuell växellåda har Qashqai 140 hk. Med automat är effekten 158 hk.

Priserna för nya Qashqai har ännu inte kommunicerats.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com