Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny interiör och ChatGPT i Volkswagen Golf

Faceliften av Volkswagen Golf innebär mer än bara små förändringar. En ratt med riktiga knappar, ett nytt infotainmentsystem med enklare manövrering – och ChatGPT.

TEXT Morten B. Bek
FOTO PR

Volkswagen har lovat att förbättra den ibland skrämmande dåliga driftslogiken i märkets bilar. Nya ID.7 har bakgrundsbelysning i pekpanelen vid infotainmentskärmen, men det blir ännu bättre i den faceliftade Golf.

Den 8:e generationen Golf kommer att presenteras med förändringar i februari. På elektronikmässan CES i Las Vegas har några av förändringarna redan presenterats och kan ses på en lätt kamouflerad Golf GTI. Det må vara en liten sak, men i vardagen kan den göra många saker enklare: Golf får en ratt utan irriterande touchytor. Bara vanliga, välfungerande knappar.

Från märkets senaste modeller flyttar ett nytt infotainmentsystem in i Golf, och det kommer inte bara med en större skärm, utan också med mycket fler genvägar till funktioner – och med ett område längst ner på skärmen som permanent används för luftkonditionering och sätesuppvärmning. Nedan visas interiören i den nuvarande Golf GTI högst upp (första bilden) och under (andra bilden) interiören i den facelifted Golf GTI.

Meningsfulla samtal med AI

Golf GTI och resten av Golf-modellprogrammet kommer inte att genomgå några större förändringar i den exteriöra designen. Faceliften kommer dock att omfatta förändringar av strålkastarna (och fler funktioner) och stötfångarna.

Volkswagen lanserar inte bara konkreta förändringar, utan även en viktig förändring som du inte kan se. Den faceliftade Golf, ID.7 och de nya versionerna av Passat Variant, Tiguan, ID.3, ID.4 och ID.5 kommer att vara utrustade med ChatGPT. Den artificiella intelligensen är en del av Volkswagens röststyrningssystem IDA.

Med IDA kan du styra saker som infotainmentsystemet och luftkonditioneringen, medan ChatGPT är ett tillägg som ständigt lär sig nya saker genom att använda information från databasen för artificiell intelligens. ChatGPT tar så att säga över när IDA inte räcker till.

Volkswagen säger att ChatGPT i framtiden kommer att kunna användas för komplicerade frågor och berikande, meningsfulla konversationer på språng.

IDA med ChatGPT kommer att vara standard från och med andra kvartalet i ett antal Volkswagen-modeller. ChatGPT kräver inte att du skapar ett nytt konto och är helt integrerat i IDA:s rösthanteringssystem, så du kommer inte att märka någon skillnad mellan ChatGPT och IDA när du utför uppgifter eller svarar på något.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com