Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny bilmodell ryktas från Nordkorea

Cheongpung Naenara lovar lyx och prestanda.

Den nordkoreanska bilindustrin expanderar. Nu lanserar Cheongpung en ny modell – tror vi i alla fall.

Demokratiska folkrepubliken Korea, eller Nordkorea som vi slarvigt brukar säga, kan vara lite försiktiga med hur de delar med sig av information inifrån landet. Därför vet vi också väldigt lite om den bilindustri som blomstrar bakom murarna, men ryktesvis tillverkar man flera bilar om året med poetiskt klingande namn som Kaengsaeng, Pyeonghwa och Cheongpung.

Nu lär en ny modell lanserats (om den knapphändiga information stämmer) från statliga Cheongpung, kallad Naenara, och det handlar om en suv som erbjuds med fyrcylindriga motorer på mellan hela 70 och 109 hästkrafter och man ska till och med kunna få ta del av lyx som luftkonditionering och elektriska fönsterhissar – så länge man är upphöjd partifunktionär förstås, för allmänheten göre sig icke besvär.

De har ju spårvagnar. Och fötter.

Enligt holländska Autoweek ska Cheongpung Naenara inte bara finnas tillgänglig (för partifunktionärer) i suv-utförande, utan också erbjudas med sedankaross, som minibuss och i en pickup-variant med ett litet flak där bak.

Någon export lär det inte bli fråga om, för hur skulle det se ut om frihetens förkämpar skulle skicka sin spetsteknik rakt i händerna på fienden? Nej, här i resten av världen, där dekadens och moralist förfall är allom rådande, får vi nöja oss med vad vår egen bilindustri har att erbjuda.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com