Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Mercedes-AMG E 43 Kombi 9-växlat racerskåp

V6, turbo och fyrhjulsdrift i Mercedes muskelkombi

Linjeföringen är påtagligt slankare i Mercedes-Benz nya E-klasskombi jämfört med föregångarens mer bredaxlade hållning. När nu AMG sätter tänderna i karossen passar det bra. Mercedes-AMG E 43 Kombi ger intryck av att vara på språng redan när den står still.

Knappt hade Mercedes-Benz visat nya E-klasskombin förrän AMG slog till med en 400-hästars värsting med bakvagnsglad fyrhjulsdrift. V6-motorn har dubbla turboaggregat och vrider ur sig 520 Nm. Växellådan är nioväxlad och fyrhjulsdriften har kalibrerats för att skicka merparten av kraften till bakhjulen.

Utsidan har begåvats med nya plastbitar och den karaktäristiska AMG-grillen. På insidan badar man i svart läder, kontrasterat av röda sömmar och aluminiumpedaler. Sportratten har platt underdel, för att lämna plats åt förarens förmodat muskulösa lår.

AMG ska vara lite spänstigare än sina vardagligare syskon. Alltså har allt från växlingshastighet till antisladdingrepp kalibrerats för lite tuffare tag. Fjädringen är styvare och de adaptiva stötdämparna har instruerats att ta i med hårdhandskarna. Bromsarna, med feta fyrkolvsok i fram, ska få stopp på alltihop.

De första leveranserna ska ske i december. Vad de svenska priserna landar på återstår att se.

Foto: Mercedes-Benz
redaktoren@bytbil.com

 

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com