Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes-AMG GT4 kan komma till Genève

Fyrdörrarsversion av Mercedes-AMG GT kan bli verklighet.

Det ryktas att Mercedes-AMG kommer att visa upp en fyrdörrarsvariant av superbilen GT inom kort. Porsche Panamera kanske behöver huka sig.

Mercedes-Benz bullerdivision AMG är onekligen på frammarsch. Snart sagt varje modellserie hos Mercedes-Benz har en eller ett par värstingvarianter och AMG-stämpeln har blivit allt mer inarbetat i bilköparmedvetandet. Dessutom har de en hyperbil på gång, som vi lär få se inom ett år.

Särskilt har modellfloran av den alldeles egna GT-modellen svällt och nu finns den med en rad olika motor- och utrustningsalternativ, och till och med som cabriolet. Nu ryktas det om att den dessutom ska komma i en fyrdörrarsversion.

Det är den brittiska tidningen Autocar som har snappat upp Mercedes-AMG:s planer (de har också en bättre illustration än vi) och de hävdar att den nya fyrdörrarsbilen kommer att presenteras redan på bilsalongen i Genève i början av mars. Med den skulle Mercedes-Benz ha en allvarlig konkurrent i AMG GT4 till de snabbaste versionerna av Porsche Panamera, BMW 6-serie Gran Coupé och Audi RS7, och kunna positionera sig ett hack ovanför den nuvarande CLS.

Mercedes-AMG kommer förvånande nog inte använda samma bottenplatta som till tvådörrars GT, utan i stället ska GT4 sannolikt baseras på tekniken från Mercedes-AMG E 63 och vad formen beträffar lär vi inte få se någonting så vindögt som vår blinde illustratör har kokat ihop ovan. Men många av designdragen från AMG GT kommer att gå igen i GT4.

Wiki Commons

GT4, är inte det en Ferrari?

Motorvalen lär bli de samma som Mercedes-AMG erbjuder till GT, alltså en turboladdad V8 på fyra liter med olika effektuttag. Möjligen kan vi också komma att få se en sexcylindrig GT4 som instegsmodell.

Mer än så vet vi egentligen inte, men om britterna har rätt kommer alla våra frågor att besvaras när Genèvesalongen öppnar inom kort.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com