Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes-AMG GT Concept utmanar Panamera

AMG visar fyrdörrarsversion av sin GT

Riktigt så här gissade vi inte att den skulle se ut. Men nu är i alla fall Mercedes-AMG GT Concept officiell.

Tydligen är de enda karossformer som är gångbara i dag antingen suv eller fyradörrars coupéer. Vad hände med den vanliga tråk-sedanen, är den död?

Särskilt tydlig är trenden på årets Genèvesalong. Vad ställs ut, om inte suvar och fyrdörrarscoupéer? Suvar, coupéer, suvar, coupéer. Den senaste i raden kommer från Mercedes-AMG och en en fyrdörrars tolkning av superbilen AMG GT.

Under det föga fantasirika namnet Mercedes-AMG GT Concept ska den försöka vara ungefär som en Porsche Panamera: en superbil med baksäte. Ryktet om dess premiär nådde oss redan för någon vecka sedan och då rapporterade vi om vad vi visste vid tiden. Och vi vill passa på att be om ursäkt för den skiss som vår illustratör gjorde – den kan inte hjälpa att den är både blind och befriad från formsinne.

Bytbils illustratör

Vadå? Den var väl snygg?

Nu vet vi i alla fall hur Mercedes-AMG tänkt att den ska se ut och nog är den mer lyckad än vad man kunde föreställa sig – åtminstone i konceptform, som här. Intressant är att den tänkta drivlinan är en hybrid som kombinerar den befintliga fyralitersåttan med en elmotor med en total systemeffekt runt 800 hästkrafter. Dessutom skulle den vara fyrhjuldriven, så någon enkel förlängning av tvådörrarsversionen lär det inte vara frågan om.

Det tyder också ryktena om att fyrdörrars-GT:n inte skulle vara baserad på tvådörrarsplattan om, utan en för ändamålet mer lämplig E-klassplatta. Om Mercedes-AMG GT Concept kommer att få någon serietillverkad motsvarighet har vi ingen aning om, än mindre när den i så fall skulle komma eller vad den skulle kosta.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com