Redaktionen tipsar

Mer än 13 miljoner fordon har återkallats i år

Toyota, Ford och Volvo.
Det är de tre biltillverkare som tvingats återkalla överlägset flest fordon hittills i år.

Från 1 januari till 13 juli har över 13,3 miljoner fordon återkallats globalt av olika säkerhetsskäl. Det visar statistik som den digitala finanstidskriften Finbold har sammanställt.

Högst upp på listan hittas Toyota, som återkallat 3 952 000 fordon. Enligt Finbold ska problem med bensinpumpen ha varit den vanligaste orsaken.

Toyota hade över en miljon fler totala fall än tvåan Ford som tvingats återkalla omkring 2,9 miljoner fordon. Strax efter, på tredje plats, återfinns Volvo med 2,8 miljoner återkallade fordon. Mycket beror på den återkallningskampanj man tvingades göra nyligen då det uppdagades att en vajer till säkerhetsbältet kunde försvagas. Då tvingades Volvo återkalla hela 2,1 miljoner bilar, vilket var den största återkallelsen i företagets historia.

Fiat/Chrysler och Honda är sedan de två kvarvarande biltillverkarna som tvingats återkalla fordon i miljonklassen, med 1,7 respektive 1,4 miljoner fordon.

Efter det är det ett ganska stort hopp ner till KIA med 244.000 återkallelser och Hyundai med sina 207.000 återkallade fordon. ”Topplistan” kompletteras sedan med Nissan, Mazda, Volkswagen, Tesla, Bentley, BMW och McLaren, i den ordningen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com