Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volvo återkallar 500 000 bilar - kan börja brinna

Här är listan på alla drabbade modeller

Volvo tvingas till en ny stor återkallelse – bilar kan börja brinna.  86444 bilar i Sverige måste åtgärdas för motorproblem, globalt är det en halv miljon bilar.  –Återkallelsen gäller fyrcylindriga dieselbilar modellår 2014-2019, säger Gustaf Sjöholm på Volvo Cars Sverige till BytBil.

Volvo har vuxit i rekordfart de senaste åren och slår nya försäljningsrekord varje kvartal. Men tillväxten kommer med ett pris. Volvo har flera gånger placerat sig i bottenskiktet i olika kvalitetsmätningar och företaget har tvingats till kostsamma återkallelser av bilar på grund av olika fel.

Nu är det dags igen.  100 000-tals bilar runt om i världen är drabbade av felet som kommer att kosta mångmiljonbelopp för Volvo att åtgärda. Enbart i Sverige är 86 444 bilar drabbade.

– Återkallelsen gäller fyrcylindriga dieselbilar modellår 2014-2019, av modellerna S80, S60, V70, XC70, S60CC, V60, XC60. V60CC, S90, V90, V90 CC, XC90, V40, V40 CC. Samtliga svenskar kunder har fått besked om detta, säger Gustaf Sjöholm på Volvos presstjänst.

Enligt företaget är det en motorventil som är felaktig och kan göra att delar i insuget till motorn smälter eller deformeras. En drabbad bil kan tappa kraft och risken för en olycka, skada eller brand ökar.

– I ett fåtal fall har det lett till en motorbrand, säger Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars.

Drabbade ägare till bilarna kommer att kallas till ett verkstadsbesök.

Om bilföraren märker något ovanligt, som att motorlampan tänds, motorn tappar kraft eller dör så ska man kontakta sin Volvoverkstad.

Den nya återkallelsen är bara en i raden för Volvo. I början av året kallades 37 000 svenska bilar åter för sprickor i bränsleslangar, totalt i världen rörde det sig om 200 000 bilar. Volvo rapporterade i veckan om fallande vinstsiffror trots ökad försäljning och en del av vinstraset beror på kostsamma återkallelser. Att återkalla 500 000 bilar kan för en tillverkare kosta över en miljard kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com