Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Dörrarna kan flyga upp - Volvo återkallar 147000 bilar

Händer vid höga temperaturer - Sverige inte berört

Volvo tvingas återkalla 147 000 bilar av S60 och V60-modellerna byggda mellan 2011 och 2017. Dörrarna kan plötsligt öppnas i farten i tvära svängar eller rondeller.
– Den här återkallelsen berör inga bilar i Sverige. Bakgrunden är en komponent i dörrmekanismen som kan försvagas och fallera om den utsätts för extremt höga temperaturer under långa perioder, säger Volvos pressansvarige Stefan Elfström till BytBil.

Volvo har drabbats av flera stora återkallelser under 2019, bland annat för bränslerör och insugningsrör. Nu är det dags igen, den här gången handlar det om 147 000 bilar från S60 och V60-serien, tillverkade från 2011. fram till 2017.

Bilarnas dörrar kan flyga upp i tvära svängar trots att de verkar stängda. Problemet orsakas av felaktiga delar i dörrlåsmekanismen. Delarna är mer benägna att fallera i extremt varmt väder, enligt amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA. Återkallelsen har gjorts efter att de fått in klagomål från ägare. Volvo ska nu byta ut de dåliga dörrlåsen på alla fyra dörrarna.

Volvos pressansvarige Stefan Elfström bekräftar återkallelsen för BytBil, men uppger att inga svenska bilar behöver åtgärdas. Berörda marknader är USA och Indien.

– Den här återkallelsen berör inga bilar i Sverige. Bakgrunden är en komponent i dörrmekanismen som kan försvagas och fallera om den utsätts för extremt höga temperaturer under långa perioder. Om komponenten fallerar finns en risk att dörren inte kan stängas ordentligt och i värsta fall skulle en dörr som inte är fullt stängd kunna öppnas under färd. Vi har dock inga rapporter om olyckor eller personskador – detta är en preventiv åtgärd, säger Stefan Elfström.

Totalt berörs 147,000 bilar och de berörda marknaderna är USA och Indien. Modellerna som omfattas är S/V60 av årsmodell 2011-17. Bilarna kommer att åtgärdas med en ny låskomponent i mer robust material.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com