Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo tvingas återkalla XC60-modellen

167 000 bilar drabbade - fel på bagageluckan: "Skaderisk"

Volvo Cars tvingas återkalla 167 000 bilar globalt av nya Volvo XC60-modellen. I Sverige är 13 000 bilar drabbade av felet som under vissa omständigheter kan orsaka personskada. – I kallt klimat kan lyftarmen till bakluckan lossna och orsaka oljud och sluta fungera, säger Volvos presschef Annika Bjerstaf.

Nyligen tvingades Volvo återkalla 219 000 bilar med dieselmotor för en felaktig bränsleslang. Nu är det dags för en ny miljonsmäll för den svenska biltillverkaren.

Det är bakluckan på Volvo XC60 som krånglar.

– Det handlar om en felaktig komponent på bilar som har eldriven baklucka. I kallt klimat kan lyftarmen till bakluckan lossna och orsaka oljud och sluta fungera. Under särskilda omständigheter finns även risk för personskada. Vi har dock inte nåtts av några rapporter om allvarliga personskador utan detta är en förebyggande åtgärd, säger Annika Bjerstaf.

Berörda kunder får ett brev där de ombedes kontakta sin verkstad för kostnadsfri åtgärd.

I Sverige är 13 000 bilar berörda; det handlar om XC60 av årsmodell 2018-19. Totalt påverkas 167 000 bilar globalt.

En återkallelse av 167 000 bilar kostar 100-tals miljoner kronor för en biltillverkare. Men Volvo går just nu rekordbra och ökade försäljningen med nästan 17 procent i januari. Och i morgon presenterar vd Håkan Samuelsson bokslutet för 2018.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com