Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mazda putsar på Mazda6

Får ny näsa och snyggare inredning.

En snygg och stilren instrumentpanel är den näst största nyheten i nya Mazda6. Men den största nyheten får vi inte se i Sverige.

För ett par veckor sedan skvallrade Mazda om att en uppdatering av deras mellanklassmodell Mazda 6 var på gång. Men uppgifterna var så knapphändiga att vi i stället svamlade om instrumentpanelen i en konceptbil.

Nu har vi äntligen fått mer information och kanske var vår paneldebatt ett omen om vad som komma skulle. För nog ser interiörarbetet i den uppdaterade Mazda6 synnerligen trevligt ut, även om den inte är fullt så avskalad som i den där Mazda Vision Coupe.

Mazda Motor Corporation

För den är renare än nyputsat silver.

I stället för den lite stökigt oinspirerade panelen som vi haft hittills får Mazda6 nu en stilren planka av sen-trä som löper över hela kabinens bredd och den flankeras av inlägg av mockaimitation.

Även utvändigt har man förstås uppdaterat med ny grill och fler kromlister. Samtidigt ska ljudnivån ha blivit lägre, tack vare tjockare plåt och grövre bussningar i bakvagnen och styrkänslan ska vara bättre än förut.

Men den största nyheten, en 2,5-liters turbofyra på cirka 250 hästkrafter som samtidigt kan stänga av två cylindrar för att spara dyra droppar, den får vi inte se i Sverige – eller ens Europa för den delen. Synd.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com